spot_img

7. Oldtimer festival u Fojnici

Prvi vikend u rujnu već sedmu godinu zaredom u Fojnici je rezerviran za smotru vremešnih ljubimaca na četiri kotača. Old timer klub Fojnica organizator je i VII. Međunarodnog old timer festivala koji će se održati od 4. do 6. rujna.Očekuje se dolazak 50-ak posada iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Njemačke i Velike Britanije, potvrdili su nam organizatori.

Posade s old timerima u Fojnicu stižu u petak popodne. Domaćini im priređuju večer dobrodošlice u Hajdučkoj konobi. Otvaranje manifestacije predviđeno je za subotu 5. rujna u 10,30 sati nakon čega će uslijediti defile sudionika koji kreće iz središta Fojnice ka naselju Gojevići. Po povratku s defilea sudionici manifestacije posjetit će muzej Franjevačkog samostan u Fojnici.

Program posljednjeg dana Festivala, u nedjelju 6. rujna, započinje izložbom vozila na parkingu hotela Stari grad s početkom u 9 sati. Prilika je to posjetiteljima za izbor naj vozila. Osim vizualnog dojma, vlasnici će imati priliku dokazati se i na ispitu spretnosti koji počinje u 10 sati. Sudionici Festivala nakon izložbe i ispita spretnosti, nastavljaju put Kiseljaka gdje će zaustaviti na parkingu ispred zgrade općine te će i Kiseljačani imati priliku uživati u razgledavanju old timera. Međunarodni Old timer fest u Fojnici završava podjelom priznanja u hotelu Zigi, u naselju Han Ploča u Kiseljaku, te druženjem organizatora i sudionika.

Međunarodni festivali starih automobila u Fojnici u proteklih nekoliko godina postali su neizostavni dio turističke ponude ovog mjesta. Uz obilazak prirodnih i kulturnih znamenitosti, sudionicima i posjetiteljima organizatori nude i uživanje u gastronomskoj ponudi Fojnice, upoznaju ih s kulturom i običajima žitelja ovog srednjobosanskog gradića koji svoj poslijeratni razvoj temelji isključivo na turističkim potencijalima.

ap | artinfo.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti