spot_img
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

U BUSOVAČI OBILJEŽEN DAN POLICIJE I SV. MIHOVILA

Misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata, danas je u Busovači svečano obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila.

Svečanom obilježavanju Dana policije i blagdana svetog Mihovila nazočili su: dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BIH Marinko Čavara, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, dopredsjednica ŽO HDZ-a BiH ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača i predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak, predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a BIH ŽSB Dario Plavčić, ostali članovi OO HDZ-a BiH Busovača, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te djelatnici policije. Misno slavlje predvodio je župnik župe sv. Ante Padovanskog fra Zoran Jaković, koji je, na početku misnog slavlja, istaknuo da danas molimo za poginule policajce, ali da molimo i za nas žive da nas Bog održi i čuva u našem radu.

„Važno je raditi po svijesti u svom poslu, a vi, djelatnici policije, budite ponosni na svoj posao i na dužnost koju obavljate, jer ste uvijek na strani pravde, reda i mira. Svjesni ste da se zna dogoditi da svoj život trebate riskirati za nekog drugog i u tom je najveća vrlina vašeg poziva, spremnost za prijatelja, kolegu, čovjeka. Sveti Mihovil je borac, molitelj i pratitelj i neka nas prati na svim našim putevima, a osobito vas u borbi protiv zla i kriminala“, kazao je župnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM