spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

5,7 milijuna kuna za potporu projektima hrvatskog iseljeništva

Za financijsku potporu projektima hrvatskog iseljeništva u 29 prekomorskih i europskih država, Hrvatska je u ovoj godini osigurala 5,7 milijuna kuna, što je za 2,2 milijuna kuna više nego u prošloj.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske ta će sredstva dodijeliti temeljem javnog natječaja na koji se organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) mogu prijaviti u idućih mjesec dana, zaključno do 5. listopada.

Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5000 kuna, a najveći 350.000 kuna, s time da jedna organizacija može poslati najviše dvije prijave

Prioritetna područja u kojima organizacije mogu prijaviti svoje projekte su razvoj organizacija hrvatskog iseljeništva, kultura, obrazovanje i znanost, sport, turizam te projekti iz ostalih područja koji su od interesa za očuvanje nacionalnog identiteta i jačanje odnosa između iseljene i domovinske Hrvatske.

Javni natječaj s pravilima i načinom prijave dostupan je na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda https://hrvatiizvanrh.gov.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti