spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

14. Međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamenja

Čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas i pozvati na 14. međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, poludragog i dragog kamenja, koji će se održati 14. i 15.10.2017. godine (subota i nedjelja) u Osnovnoj školi „Dr. Boris Ćorić“ Kreševo od 10-19 sati (subota) i 10-16 sati (nedjelja).

Zastupljena će biti geološka povijest naše zemlje prikazana kroz izloške minerala i fosila mnogobrojnih izlagača, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada i obrada ruda, autora Ante Buzuka. Sajam je prilika i za kupnju nakita napravljenog od minerala, poludragog i dragog kamenja. U okviru Sajma održat će se razne radionice i predavanja.

Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na Sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika, 3 KM za odrasle), mislimo kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet na kojem će se moći vidjeti brojni minerali od kojih je izgrađena naš planet, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (fosili slona, nosoroga, školjki, ježinaca, raznih riba, biljaka itd.).

Uz posjet Sajmu moguće je posjetiti i Muzej Franjevačkog samostana u Kreševu te obići staru gradsku jezgru Kreševa koja je zaštićeni spomenik kulture BiH. Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju, tel. 063 812 122 (Žarko).
Više informacija o radu udruge i ovom Sajmu možete vidjeti na našoj web stranici www.kresevski-citrin.com i na našoj Facebook stranici „Kreševski citrin“.

1 KOMENTAR

  1. You are truly a just right webmaster. The web site loading velocity
    is incredible. It kind of feels that you are doing any
    distinctive trick. Also, the contents are masterwork. you have performed a wonderful task on this matter!
    Similar here: sklep online and also here: Najlepszy sklep

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti