Supermarketi u BiH stavljaju katance na paštete

Zbog velikih poskupljenja građani naše zemlje se sve češće odlučuju za krađu osnovnih životnih namirnica u supermarketima.

Maslac, mlijeko u tetrapaku i brašno su samo neki od proizvoda koji su se do sada krali, a od početka ove prošle sedmice supermarketi su zabilježili i veliki porast kada je u pitanju krađa paštete. Zbog toga veliki lanci supermarketa odlučili su staviti katance na paštete.

“Sve je poskupilo i odlučili smo malo pustiti građane da nešto i ukradu neće nam faliti, ali ovo je stvarno postao bezobrazluk. Sada vjerojatno zbog početka sezone ljetovanja osjetili smo veliki porast kada je krađa paštete u pitanju. Za jedan dan ukradeno je na stotine konzervi paštete i tako počinjenja ogromna šteta koju ne možemo nadoknaditi. Zbog ovoga smo podigli stepen sigurnosti i stavili na pašteta katance kako bi se teže krale”, rekao je Hamdija Šaner, stručnjak za sigurnost u supermarketima.

Građani naše zemlje ogorčeni su na bahatost supermarketa koji otežavanju krađe.

“Mi smo dovedeni na rub egzistencije, nemamo više novca ni za osnovne životne potrebe koje svakodnevno poskupljuju. Moramo da se snalazimo kako znamo pa i krađom. Oni u supermarketima stalno nešto izvolijevaju, stavljaju kamere, zujalice, pa sad i ove katance i to na paštete. Njima ništa ne znači ako je uzmemo onu paštetu od 90 feninga, a meni je to dovoljno da preživim dan. Smatram da je ovo bespotrebno i da se hitno treba ukinuti”, rekao je N.N. penzioner iz Sarajeva.

Zbog ovoga su građani najavili bojkot nekoliko velikih supermarketa u Sarajevu i tražili od Vlade FBiH da legalizuju krađu osnovnih životnih namirnica.

Vijest je satiričnog karaktera. Izvor: Satro.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lana Pudar osvojila još jedno zlato na Europskom juniorskom prvenstvu

Stigli prvi rezultati izbora za Split, evo tko je pobijedio u utrci za gradonačelnička