Početna BIH Policija KSB privela tri maskirana napadača

Policija KSB privela tri maskirana napadača

0
Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce i policijske stanice Donji Vakuf, su u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a KSB, nakon niza provedenih planskih aktivnosti rasvijetlili kazneno djelo protupravno lišenje slobode.

Naime, u studenom 2016. godine u večernjim satima, jedna osoba je prijavila policiji u Donjem Vakufu da su je presrela tri naoružana maskirana lica dok je upravljao svojim vozilom u naselju Oborci, kojem su uz prijetnju vatrenim oružjem – automatskom puškom, stavili PVC vrećicu preko glave, te mu oduzeli mobilni telefon.

Nakon toga, prema prijavi, navedenim vozilom prisilno je odvezen u smjeru lokaliteta tzv.“Jarčišće“, Oborci, općina Donji Vakuf, kojom prilikom je uspio iskočiti iz vozila u pokretu, te pobjeći u naseljeni dio mjesta Oborci, odakle je prijavio navedeni slučaj policiji.

Radeći na predmetu, policija je identificirala tri osobe iz Donjeg Vakufa, koje su nakon privođenja priznale izvršenje kaznenog djela.

Tijekom pretresa objekata koje koriste navedene osobe, pronađena je i oduzeta automatska puška s preklopnim kundakom i streljivom, navodi se u priopćenju policije.