Novi Travnik: Trostrukom ubojici produžen pritvor

0
304
Kantonalni sud u Novom Travniku ponovno je produžio pritvor Narcisu Mekiću kojeg se tereti za svirepo trostruko ubojstvo u Bugojnu.

Pritvor mu je produžen za tri mjeseca zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina, a s obzirom na način izvršenja i posljedica krivičnih djela što bi puštanjem na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda.

Iz Kantonalnog suda u Novom Travniku priopćeno je kako je istraga u ovom predmetu u tijeku.

Podsjetimo, Mekić je opljačkao i ubio staricu u obiteljskoj kući, a potom izazvao požar u drugoj kući u kojoj su bila dvojica njegovih prijatelja koja su smrtno stradala. Slučaj se dogodio u rujnu prošle godine.

Bugojanska policija zaprimila je dojavu o požaru u 8:20 sati u ulici Kovačuša, a prilikom gašenja pronađena su dva beživotna muška tijela. Nakon dva sata prijavljen je pronalazak beživotnog tijela starije ženske osobe u ulici Jaklić, a očevidom je utvrđeno da je starica ubijena.

U požaru su stradali mladići Denis Seferović (24) i Muhamed Meškić (23). Sumnja se da su njih dvojica zajedno s Mekićem ubili i opljačkali staricu Ankicu Krstanović, a potom otišli u kuću gdje su, prema riječima susjeda, pili i slušali glasnu muziku. U jutarnjim satima izbio je požar u kojem su Denis i Muhamed stradali, a Mekić je pobjegao. Utvrđeno je da ih je Mekić usmrtio nožem, a potom izazvao požar kako bi prikrio ubojstvo.

Ankica Krtanović je pretučena nasmrt. Obdukcijom je utvrđeno da je umrla od višestrukih udaraca u glavu.

Iako se činilo da je riječ o dva odvojena slučaja, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK su brzo povezali sve i nakon nekoliko sati priveli Mekića. Pronašli su krvave noževe, odjeću koju je odbacio na deponiji, a kod njega su pronašli novac.