HKD Napredak podružnica Busovača puno toga je uradilo i radi u tijeku jedne kalendarske godine. Kada bi se htjelo opisati što je sve, jedna od najaktivnijih Napretkovih podružnica, učinila u proteklim godinama za svoj grad i širu društvenu zajednicu trebalo bi mnogo više od jednog članka.

No svake godine ovo Društvo se pobrine da završnim koncertom, na isteku kalendarske godine, zahvali svima na podršci i prezentira rad svojih sekcija. Tako je bilo i sinoć na 9., već tradicionalnom, Božićnom koncertu, koji je ujedno poslužio organizatoru da proslavi i 110 godina svoga postojanja.

Dvorana je bila ispunjena doslovno do posljednjeg mjesta i 1500 ljudi je uživalo u nastupu skoro 200 izvođača, članova Napretkovih sekcija, koji su poredani doslovno od onih najmlađih do najstarijih.

Fantastičan koncert obilježile su folklorna sekcija i Napretkove mažoretkinje te su nazočne u dvorani natjerali na pljesak sa skoro sat i pol neprekidnog programa.

Program je ove godine bio u znaku plesa, što tradicijskog plesa kroz folklornu sekciju, tako i kroz mažoret ples. Pored ove dvije sekcije gledateljstvu se sinoć premijerno predstavila i tamburaška sekcija koja je, nakon pauze od dvije godine, u siječnju ove godine počela s radom. Izvođači su sa svakom izvedbom pokazali koliko su rada, truda i umijeća uložili te su zasluženo nagrađeni pljeskom. Najveći pljesak je ove godine odnio izvedbeni sastav folklorne sekcije s upečatljivom plesnom koreografijom s elementima narodne igre.

Na koncu u izjavi za grad-busovaca.com portal predsjednik HKD Napredak podružnica Busovača izjavio nam je sljedeće: HKD Napredak podružnica Busovača ima iza sebe još jednu vrlo uspješnu godinu u kojoj je realizirala nekoliko izuzetnih projekata koji imaju tradiciju dugi niz godina. I za iduću godinu postavili smo izuzetno visoke ciljeve i pokušat ćemo iste ostvariti u suradnji s mnogim organizacijama i institucijama s kojima dugi niz godina uspješno surađujemo. Ipak, bitno je naglasiti kako smo vrlo ponosni na naše voditelje sekcija, na sve naše članove sekcija koji izuzetno vrijedno rade čitavu godinu dana i nastupaju diljem BiH i republike Hrvatske te su zapravo najbolji „ambasadori“ našega grada i regije. I večeras pred ovom predivnom publikom koja je napunila dvoranu do posljednjeg mjesta pokazali smo koliko je naš rad i trud cijenjen i kako zapravo svi skupa možemo biti ponosni na ono što radimo, ali i truditi se još više kako bi naša podružnica zadržala status jedne od najvrjednijih i najprepoznatljivijih.

Ostale fotografije pogledajte na našoj facebook stranici grad-busovaca.com portal klikom OVDJE.