Danas je svetom misom u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Busovači i procesijom u dvorištu iste obilježen blagdan Tijelova.

Nakon završetka misnog slavlja mnogobrojni su busovački vjernici formirali procesiju te krenuli za Presvetim sakramentom koji je nosio fra Dominko Batinić, župnik župe sv. Ante Padovanskog u Busovači. Uz pjesmu, put procesije bio je posut laticama cvijeća duž župnog dvorišta, a mnogobrojni su vjernici skrušeno moleći tražili veću bliskost s Bogom slaveći sakramenat njegove prisutnosti s nama. Cvijećem su, uz župnu crkvu i procesiju, za ovu prigodu bile ukrašene i poneke kuće i okućnice kuća u Busovači.


Punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, Tijelovo je katolički blagdan. U Hrvatskoj je neradni dan. Slavi se uvijek u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, ili jednostavnije za izračunati, deveti četvrtak nakon Uskrsa. Pojavljuje se u 13. stoljeću, a na cijelo zapadno kršćanstvo proširuje se u 14. stoljeću. Augustinska redovnica sv. Julijana iz samostana kod Liegea u Belgiji, imala je viđenje punog mjeseca, na kojem je opazila mrlju. Puni mjesec je protumačila kao Crkvu, a mrlju kao nedostatak blagdana, kojim bi se častio Presveti oltarski sakrament.

Na njezinu molbu, mjesni je biskup za svoju biskupiju uspostavio blagdan, koji se na početku zvao blagdan Euharistije. Sveta Julijana i njeni suvremenici promicali su ideju toga blagdana i željeli su ga proširiti na cijelu Crkvu. Papa Urban IV. objavljuje bulu 1264., kojom blagdan Euharistije, želi proširiti na cijelu Crkvu. No, brza smrt ga je spriječila u tome.

Tek u 14. stoljeću, papa Ivan XXII. širi blagdan na cijelu Rimokatoličku Crkvu. Svetkovina Tijelova je povezana s procesijama, a prva je bila održana u Kölnu sedamdesetih godina 13. stoljeća. Svojim sudjelovanjem u procesiji vjernici prate Krista, svjedoče svoju vjeru i čuvaju ovu lijepu tradiciju i običaj.