Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Žena (77) izmislila radni staž u BiH, pa 17 godina primala mirovinu

Pročitajte i ovo

Žena s područja Slavonskog Broda je 17 godina primala mirovinu na temelju radnog staža koji je izmislila. Kako javlja portal Danica, sud je 77-godišnjakinju pravomoćno proglasio krivom za kazneno djelo prijevare te je osudio na godinu dana uvjetne zatvorske kazne.

K tome, žena mora državi vratiti nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 300.000 kuna, što je s kamatama više od pola milijuna kuna.

Slavonka je 24. srpnja 1995. podnijela zahtjev za priznavanje prava na starosnu imovinu. Uz zahtjev je priložila radnu knjižicu na svoje ime s upisanim radnim stažem od 32 godine, šest mjeseci i tri dana, navodno ostvarenim u BiH.

Tijekom 17 godina primala je oko 1400 kuna

U presudi Županijskog suda stoji da je okrivljena itekako bila svjesna činjenice da nije ostvarila nijedan dan radnog staža u BiH. “Sud, dakle, nalazi da je okrivljena ovo kazneno djelo započela ostvarivati navedenog 24. srpnja 1995. te ga je činila sve do 31. prosinca 2012., pa nema govora o zastari”, piše u presudi. Navodi se da je lažna umirovljenica time tijekom inkriminiranog razdoblja ostvarivala protupravnu imovinsku korist i mjesečno primala mirovinu na koju zapravo nije imala pravo.

Tijekom 17 godina 77-godišnjakinja je mjesečno primala iznos od oko 1400 kuna. Presuda je ovih dana postala pravomoćna pa žena u roku od 15 dana mora vratiti više od pola milijuna kuna. Morat će podmiriti i više desetaka tisuća kuna troškova kaznenog postupka, piše Danica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:index.hr

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo