Zbog prozivanja Komšića: Kardinal Vinko Puljić dobiva prijetnje u Sarajevu

0
148
Govoreći o poruci koju je poslao tijekom zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Banjoj Luci ovoga tjedna o tome „da one koji ne misle kao vladajući može pojesti mrak“, kardinal Vinko Puljić je potvrdio da je i sam dobivao pisma i poruke takvog sadržaja, ali nije želio “nabrajati detalje”.

Iako kardinal nije precizirao tko mu prijeti, nakon što je Komšićev dolazak na vlast usporedio demokratskim baš kao s Hitlerom brojni iz političkog Sarajeva su preko društvenih mreža krenuli prijetiti prvom čovjeku Crkve u Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Hrvati su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine već dugo nepoželjni, osim ako nisu Marinko i Marijo Pejić koji su preuzeli sve udruge po Sarajevu i na račun omalovažavanja Hrvata žive u tom gradu i gura ih se na razne pozicije koje im omogućuju financijsku stabilnost. Isti je slučaj i s braćom Šimić s Klixa koji redovito vrše propagandu protiv Hrvata.

“Po zakonu 45., koliko ih je ostalo bez glave? Po zakonu koliko su nam imovine oteli i nemamo pravo da je vratimo? Po zakonu i Hitler je došao na vlast. Sve po zakonu. Pitanje je, zapravo, jesu li ti zakoni da čovjeka brane, da brane njegovo dostojanstvo i njegova prava?”, bio je kardinalov neizravan, ali vrlo jasan osvrt na izbore BiH, gdje se posebno mogao prepoznati izbor Željka Komšića za novog, hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Slične riječi kardinal je vjernicima izrekao i nekoliko dana poslije, na svetoj misi u Žepču.

Uzoriti kardinal, za razliku od Pejića i Šimića, nije ustuknuo ni prestao braniti hrvatsku poziciju niti postao velikobošnjački lobist što bi političko Sarajevo itekako željelo i zato je meta stoga mu ovom prilikom izražavamo podršku u ovim teškim trenucima.