Srijeda, 6 srpnja, 2022

Završeni 14. “Šopovi dani na Plivi”

Pročitajte i ovo

U organizaciji jajačke podružnice Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, u Jajcu je završeno 14. izdanje tradicionalne pjesničke manifestacije “Šopovi dani na Plivi”, koje je održano od 5. do 10. listopada, priopćeno je danas iz HKD “Napredak”.

U sklopu manifestacije upriličena je, uz ostalo, promocija Zbornika nagrađenih učeničkih radova u sklopu Šopovih dana na Plivi u posljednjih pet godina te književne večeri i susreti, dok je središnja pjesnička večer održana u petak i na njoj su objavljena imena dobitnika nagrada za najbolje literarne radove.

Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena liku i djelu hrvatskog pjesnika za djecu, pripovjedača, dramskog pisca Šime Ešića, a jajačkoj publici su se, osim Ešića, predstavili i jajački pjesnici i pisci, kako mlađi tako i stariji.

Ovogodišnje Šopove dane na Plivi zatvorio je općinski načelnik Edin Hozan na koncertu koji je održan u subotu, 10. listopada, a na kojem su nastupili “Viteški akordi” iz Viteza, tamburaški sastav “Zlatne žice” iz Bugojna, Napretkov zbor “Nikola Šop” te mandolinski sastav “Stjepan Tomašević”.

Organizaciju Šopovih dana na Plivi pomogli su: Općina Jajce, Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Vlada Republike Hrvatske, Vlada Srednjobosanske županije, Središnja uprava Napretka Sarajevo, Elektroprivreda HZHB Mostar i HT “Eronet”, navodi se u priopćenju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

VIDEO Ovo je najbolja krava koju ćete vidjeti u BiH, a evo i zašto

U okviru Dana kosidbe i Strljanice na Kupresu je održana i stočarska izložba na kojoj se moglo vidjeti mnogo...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo