spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Zavadlav “zatrpan” pismima obožavateljica, sucu poručio: Pustite me na slobodu, ući ćete u povijest

Tjedno mu stiže na desetke pisama, a on na svako odgovara. I dalje pati od nesanice. Redovito vježba, navodno uči i talijanski. U petak bi se trebalo nastaviti suđenje, no nije još sigurno jer tužitelj ima koronavirus

Nekoliko je dana do najavljenog ročišta u slučaju suđenja Filipu Zavadlavu, optuženom da je 11. siječnja ubio tri muškarca, Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), u splitskom Varošu.

Njegov odvjetnik Branko Šerić još dvoji hoće li Filip davati iskaz i govoriti o tome što je prethodilo samom činu. Čekat će do zadnjeg trenutka. Prošlo ročište je odgođeno jer se odvjetnik Šerić zarazio koronavirusom. Sad je dobro.

– Ozdravio sam, bio je blaži oblik koronavirusa. Kod Filipa u zatvoru u Gospiću nisam bio, nije bilo potrebe za tim, a i zbog situacije s pandemijom pristup zatvoru je bio otežan, čak i za odvjetnike. Čuo sam se s Filipom više puta. On je odlično. Što se tiče davanja iskaza, teško mi je procijeniti. Sve ovisi o tijeku suđenja, ali i kakav će biti Filip. Najmanje što želim je da sjedne pred suca i priča nebulozne stvari. Moram imati povjerenja u njega da će biti pouzdan sa sadržajem – kaže Šerić, koji nikako ne može biti zadovoljan posljednjom eskapadom svojega klijenta.

Filip je, podsjetimo, prošli tjedan videolinkom iz zatvora u Gospiću nazočio sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda. Odlučivalo se o produljenju istražnog zatvora, a Zavadlav je pokušao nagovoriti suca Mlađana Prvana da ga pusti iz istražnog zatvora.

– Ako me pustite na slobodu, ući ćete u povijest, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci – očito nesvjestan vlastite situacije rekao je Filip.

Na ovakav čin i slobodu komunikacije prema sucu Zavadlava je ohrabrila činjenica da je postao itekako svjestan podrške koju ima u dijelu populacije, posebno ženske. I dalje dobiva na desetke pisama tjedno u kojima mu djevojke iskazuju ljubav, nude čak i brak, govore mu da će ga čekati, nazivaju ga herojem… Poklona i pisama u ćeliji ima toliko da više nema gdje s njima, a s njim u sobi je, kako doznaje 24sata.hr, sad i cimer. Zavadlav i dalje pati od nesanice, redovito vježba i uči talijanski.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM