spot_img
spot_img
Petak, 12 srpnja, 2024

Zastupnik Anto Lozančić žrtva je prvog susjeda i dugogodišnjeg poznanika

Zahvalan je policiji i istražiteljima na brzom otkrivanju počinitelja prijetnji, ucjena i paljena automobila

       Uhićenjem V.B. (1975) i A.V. (1987) iz Novog Travnika u sklopu operativne akcije „Dolina“ koju su proteklog tjedna zajednički proveli policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva,  višemjesečni pokušaji iznude i prijetnje te uništavanja imovine zastupnika u Saboru SBŽ dobit će sudski epilog.

Uhićeni dvojac, priopćeno je, sumnjiči se za  izvršenje kaznenih djela ”Iznuda” iz člana 295. stav 1. KZFBiH u vezi sa članom 28. KZFBiH i člana 323. stav 1. ”Izazivanje opće opasnosti”, ”Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZFBiH, ”Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. KZFBiH. Osumnjičene osobe su dulje  vrijeme s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi uz prijetnju silom od zastupnika u Saboru SBŽ, vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos. Prilikom pretresa pronađena je veći broj komada vatrenog oružja, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis, veća količina novca, te mobilni telefonski aparati i sim kartice koji su korišteni u izvršenju kaznenih djela.

Žrtva prijetnji, ucjena i na kraju paljenja automobila u središtu Novog Travnika zbog kojeg je uhićen dvojac bio je Anto Lozančić,  zastupnik HSS Stjepan Radić u Saboru Srednjobosanske županije,  ujedno i predsjednik ove stranke.  Ovu informaciju potvrdio nam je sam Lozančić te otkrio šokantan detalj. Među uhićenima je i njegov prvi susjed i dugogodišnji poznanik cijele njegove obitelji.

„Ta me informacija šokirala jer jednog od uhićenih poznajemo i ja i moja obitelj. Tjedan dana nakon što mi je zapaljen automobil, iskazao mi je potporu, čak sam ga počastio jer mi je puno značilo kad netko stane uz mene u tom vremenu straha i nesigurnosti za sebe i obitelj.  On mi je susjed, cijeli život poznaje moju suprugu i njezinu braću. Takvo nešto vas jednostavno potpuno šokira“, kazao nam je Lozančić.

Osim Lozančića, teške posljedice u vidu straha i uznemirenosti ovaj je slučaj ostavio i na njegovu obitelj, suprugu i petoro malodobne djece. Posebno nakon što mu je pod okriljem noći  u središtu Novog Travnika, na parkingu ispred stambene zgrade u kojoj živi, „molotovljevim koktelom“ zapaljen osobni automobil. Ovaj slučaj uznemirio je i mnoge Novotravničane, osobito one koji su živjeli u blizini Lozančića i njegove obitelji.

„Nakon uhićenja osjetili smo veliko olakšanje, a ja ne mogu ne zahvaliti se svima koji su zaslužni jer su krivci uhićeni, od MUP-a i Tužiteljstva SBŽ, Federalne uprave policije do Obavještajno sigurnosne agencije BiH, OSA-e. Bili su brzi i učinkoviti i ja i moja obitelj smo im od srca zahvalni. Važna je i poruka koju su poslali akcijom, a to je da će svi koji vrše kriminalna djela za njih odgovarati“, poručuje Lozančić. Ovaj slučaj samo je još jedno  potvrdio da su počinitelji kaznenih djela često osobe iz naše neposredne blizine, ljudi koje poznajemo i svakodnevno susrećemo, kojima vjerujemo. Upravo takav slučaj dobit će uskoro  sudski epilog.

Izvor: Artinfo.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti