spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Zastupnički dom BiH usvojio ukidanje trošarina na gorivo, zakon ide u Dom naroda

Zastupnički dom Parlamenta BiH jučer je ponovno razmatrao izmjene zakona o trošarinama BiH kojim bi cijene goriva bile niže i do 0,50 KM.

Predlagatelj zakona Saša Magazinović (SDP) na početku je objasnio što se sve događalo tijekom protekle godine od kada je zakon u parlamentarnoj proceduri.

“Imam potrebu kao predlagač kazati kako je zakon predložen u ožujku prošle godine. Gledajući danas cijene su gotovo slične kao u razdoblju kada je zakon predložen. Za zastupnike koji su novoizabrani da samo podsjetim kako je Zastupnički dom usvojio ovaj zakon kojim se trošarine ukidaju na šest mjeseci. Dom naroda je tekst zakona razmatrao u redovnoj proceduri. Sve stranke su u nekoj fazi glasale za ovaj zakon”, objasnio je Magazinović.

Istaknuo je kako su se vlade RS-a i FBiH pozitivno očitovale o ukidanju trošarina jer imaju novac od prihoda PDV-a zbog “divljanja cijena”.

“Ovo nismo mi izmislili, imate primjere ove mjere u regiji. To znači da od visine trošarine na gorivo, gorovo bi bilo jeftinije i do pola marke jer se na trođarinu obračunava i PDV. Ono što je danas pred nama jeste izvješće povjerenstva jer je jedan dom usvojio u jednom, drugi dom u drugom tekstu. Sada Zastupnički dom treba usvojiti tekst koji smo usvojili u ožujku prošle godine”, kazao je Magazinović.

Nakon što je zakon usvojio Zastupnički dom, na potezu je ponovno Dom naroda BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti