Zašto su prijateljstva iz djetinjstva posebna

0
49
Kada odrastete i dijelite sve svoje tajne i čudne faze, svoje trijumfe i situacije u kojima vam je bilo slomljeno srce, stvara se posebna vrsta veze. Ta iskustva su osnove na kojima se gradi prijateljstvo u sklopu kojeg obje strane rastu i razumiju jedna drugu iako tijekom života često odu u potpuno različitim pravcima.

Imam sreće što uz sebe imam nekoliko bliskih prijatelja iz djetinjstva, piše jedna djevojka za Scary Mommy. Mi dijelimo bezbroj ’insajderskih’ šala, poznajemo međusobnu dinamiku a često znamo i sve članove obitelji onog drugog prijatelja.

Jedna od tih prijateljica udaje se ove jeseni. Upoznala je predivnog muškarca koji ima divnog sina i ovo je jedan veoma lijep period njihovog života. Budući da mi ona mnogo znači, presretna sam zbog nje.

Iako sam apsolutno sretna kada su drugi ljudi oko mene sretni, ovo je drukčije. Znam je od kada smo igrali rukomet tijekom osnovne škole, dok još nismo imale ni vozačku dozvolu. Znam je iz perioda kada smo pohađale koledž i kada mi je pokazivala kako da perem rublje. Bila sam uz nju kada joj je prvi put srce slomljeno tijekom studiranja, a i ona je bila pored mene kada se to meni desilo i kada sam mislila da više nikada neću pronaći pravu sreću.

Prošle smo kroz mnogo toga zajedno, kao i odvojeno, ali uvijek smo bile tu jedna za drugu kada je bilo potrebno. U dobrim vremenima, lošim vremenima i dosadnim vremenima. Jer to je pravo prijateljstvo. Jednostavno se pojavite kada ste potrebni toj osobi.

Odnos sa prijateljima iz djetinjstva ne ostavlja prostora za gluposti. Nema glume i prenemaganja. Ona zna zbog kojih sam stvari disfunkcionalna, koje su moje slabosti i vraški je dobar osjećaj kada znaš da nekome možeš sve reći bez ustezanja. Odličan je osjećaj kada znaš da imaš osobu koja te stvarno želi saslušati, podići ti raspoloženje i pomoći kako god može.

Prijateljstva iz djetinjstva dolaze sa snažnim osjećajem lojalnosti. Nemoj se slučajno usuditi da povrijediš moje prijatelje jer ćeš onda imati što čuti od mene!

Naravno da sam pronašla neke druge prijatelje tijekom života koji imaju važnu ulogu u mom životu. Podržavam ih. Pojavit će se kada im budem zatrebala, ali to ne mijenja činjenicu da me oni nikada neće moći razumjeti kao moji prijatelji iz djetinjstva.

Moji prijatelji iz djetinjstva će zauvijek imati posebno mjesto u mom srcu (i nikada mi neće dozvoljavati da zaboravim sve one pomalo neugodne i smiješne scene iz prošlosti).

Drukčiji.ba