Žarišta u FBiH pod kontrolom, još se neće uvoditi nove mjere

Nakon stabilne epidemiološke situacije u Federaciji BiH i ukinutog stanja prirodne nesreće i samim time popuštenih restriktivnih mjera, prethodnih dana Tešanj i Živinice bilježe značajan porast broja zaraženih.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez kazao je kako su ova dva mjesta pod kontrolom i da se još neće donositi nikakve nove mjere.

Čerkez je naveo da su Tešanj sa 114 i Živinice s 42 slučaja zaraze ozbiljna žarišta u Federaciji BiH te je naglasio kako su sve dosadašnje mjere i preporuke zapravo jako jednostavne za poštivati i sasvim dovoljne, piše Klix.ba.

“Iako je u ta dva grada prethodnih dana porastao broj zaraženih koronavirusom, oni su pod kontrolom i ne planiramo još uvoditi nikakve nove mjere. Postojeće su sasvim dovoljne i tako malo obvezuju, a uz njih bi svima nama moglo biti dobro ako bismo ih se pridržavali”, kazao je Čerkez.

A mjere kojih se građani zapravo trebaju pridržavati su fizička distanca, nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru i redovito pranje ruku, odnosno, održavanje higijene.

“Ovdje je najvažnija disciplina građana koji zapravo trebaju samo poštivati te preporuke. Također, želim naglasiti kako Tešanj i Živinice jesu trenutno gradovi u kojima je potvrđeno najviše zaraženih, ali moramo biti svjesni da će se ovakve situacije svima događati. Uzmite u obzir trenutno stanje, u jednom dijelu Europe se smiruje epidemiološka situacija, a na drugoj strani planete se pogoršava jer virus je takav. Mi smo još u tom nekom prvom valu epidemije borimo se s njim, a nikako ne smijemo zaboraviti da nas na jesen potencijalno očekuje drugi val”, zaključio je Čerkez.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Povećanje plaća vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga BiH

VITEZ: 10. lipnja, Dan sjećanja na osmero ubijene djece – 27. obljetnica tuge, patnje i bola