Subota, 26 studenoga, 2022

Za svaku pohvalu! Ovo je firma iz BiH koja je radnicima isplatila bonuse do 4.000 KM

Pročitajte i ovo

Zahvaljujući uspješnom poslovanju i zapaženim rezultatima tijekom 2021/2022. godine, najviši pojedinačni bonusi zaposlenih dostigli su iznos od gotovo 4.000 KM.

Skandinavski lanac trgovina za namještaj i uređenje doma, JYSK, ima dugogodišnju tradiciju njegovanja odnosa sa svojim zaposlenima. Nedavno je stavljen na Forbesovu listu najboljih poslodavaca na svijetu, a provodi i internu anketu o zadovoljstvu zaposlenih (ESS) koja ima 100 posto odaziv.

Jedna od najvažnijih pogodnosti koje ova kompanija osigurava za svoje zaposlene je nagrađivanje velikim bonusima, a ove godine ukupan iznos isplaćenih bonusa u prodavnicama u BiH iznosi čak 409.161 KM, javljaju Poslovne novine.

Zahvaljujući uspješnom poslovanju i zapaženim rezultatima tijekom 2021/2022. godine, najviši pojedinačni bonusi zaposlenih dostigli su iznos od gotovo 4.000 KM.

Igor Opačić, Retail manager i član Uprave u kompaniji JYSK, naglasio je da su zaposleni njihovi najvrjedniji resursi.

“Primarno nam je da motiviramo naše zaposlene i da im osiguramo pozitivno radno okruženje, kako bi se svi osjećali ugodno i zadovoljno. U svakoj našoj prodavnici, zaposleni imaju mogućnost ostvariti bonus u skladu s rastom prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu. Važno je naglasiti da visina bonusa zavisi samo od rasta prometa, pa samim tim gornja granica iznosa ne postoji. Ovakav sustav se do sada pokazao uspješnim, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada, bez obzira na radno mjesto u prodavnici, potiče i sjajnu timsku atmosferu. Sve ovo čini da i naši kupci dobiju najkvalitetniju uslugu”, izjavio je Opačić.

Tri najuspješnije trgovine

Tijekom financijske godine 2021/2022. najuspješnija trgovina s najvećim isplaćenim bonusom od čak 41.864 KM bila je JYSK trgovina iz Novog Sarajeva.

Ova trgovina broji 16 zaposlenih, od kojih je svakom isplaćeno 2.616 KM bonusa.

JYSK trgovina Stup Sarajevo bila je najuspješnija po visini pojedinačno isplaćenog bonusa po zaposleniku. U toj je prodavnici svakom od zaposlenih isplaćeno 3.866 KM.

Po uspješnosti i veličini isplaćenog bonusa slijedi ih još JYSK prodavnica Čajevec, Banjaluka.

Prva JYSK trgovina otvorena je u Danskoj 1979. godine, a danas ova kompanija posluje u 48 država s više od 3.200 trgovina i webshopova. U BiH kompanija posluje s 28 prodavnica, prenose Poslovne novine.

Artinfo.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto: Lakša prometna nezgoda na Brnjacima

Danas oko 16:20 sati na Brnjacima (općina Kiseljak) dogodila se lakša prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva vozila. Čitatelji...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo