spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Za sanaciju ceste kroz Busovaču izdvojeno 350.601,00 KM

U tijeku je sanacija asfaltnog kolnika na magistralnoj cesti M5 na dionici Kaonik – Busovača, koja uključuje presvlačenje novim asfaltom, postavljanje ivičnjaka i signalizacije.

Za realizaciju ovog značajnog projekta, potpisan je ugovor za izvođenje radova između javnog poduzeća „Ceste Federacije BiH“ i izvođača radova poduzeća „Jata Group“ d.o.o. Srebrenik. Vrijednost navedenog ugovora je 350.601 KM s PDV-om, a rok za izvođenje radova je 35 dana od početka radova.

Iz JP „Ceste Federacije BiH“ ističu da je na području Busovače u 2024. godini planirana i izgradnja pješačke staze Kaćuni – Polje (vrijednost radova 150.000 KM), kao i izgradnja pješačke staze Gudelj-Vatrostalna (vrijednost radova 164.000 KM).

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača uputio je zahvalu javnom poduzeću „Ceste Federacije BiH“ na prepoznavanju važnosti ove dionice magistralne ceste, s nadom i uvjerenjem da će i u narednom razdoblju, u suradnji s lokalnom zajednicom, raditi na ulaganju u putnu infrastrukturu i time stvoriti uvjete za bolje i sigurnije prometovanje kroz Busovaču.

Izvor: OO HDZ BiH Busovača

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti