Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Za bh. plaću se natoči 432, a u Sloveniji 826 litara benzina

Pročitajte i ovo

Usporedbom prosječnih neto plaća zaposlenih u zemljama bivše Jugoslavije, ali i cijenama u državama bivše Jugoslavije te života u njoj, može se zaključiti kako se po pitanju životnog standarda malo toga promijenilo.

Najviše plaće i nakon 25 godina imaju zaposleni u Sloveniji i Hrvatskoj, a najniže u Makedoniji i Srbiji. Prosječna primanja radnika u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini nešto su veća od onih u Makedoniji i Srbiji. Za razliku od ranije, razlike u prosječnim primanjima su prilično velike pa tako za jednu prosječnu plaću u Sloveniji rade tri radnika u Makedoniji, a gotovo isto toliko i u Srbiji. U BiH i Crnoj Gori samo dva.

Od same visine plaće koju prima prosječni radnik možda je važniji podatak kolika je njegova kupovna moć.

Primjerice, litra benzina u BiH iznosi 0,98, a u Sloveniji 1,22 eura. S prosječnom plaćom zaposlenik u BiH može natočiti 432 litre goriva, a u Sloveniji 826 litara benzina. U Hrvatskoj se za plaću može natočiti 619 litara, a u Srbiji samo 318 litara benzina, piše Večernji list BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo