spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Vrhbosanska nadbiskupija pomaže Tursku i Siriju

U dopisu iz Ordinarijata kojega su potpisali generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić i kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić izražena je blizina svima koji su na bilo koji način pogođeni ovom velikom nesrećom.

„Dok izražavamo svoje ljudsko suosjećanje i duhovnu blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni tom nesrećom, a za duše poginulih i za sve koji za njima žale uzdižemo svoju molitvu Bogu, želimo se pridružiti i pružanju konkretne pomoći turskom i sirijskom narodu“, navedeno je u dopisu uz odredbu:

„Prema uputi našeg Nadbiskupa, koji se trenutno nalazi u Pragu na europskom kontinentalnom zasjedanju radi pripreme buduće Sinode, ovime pozivam da se u svim župnim zajednicama prikuplja novčana pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, a osobito u nedjelju 19. veljače u obliku jedne dodatne milostinje. Neka župnici i upravitelji župa o tome upoznaju svoje vjernike na svetim misama radnim danom i u nedjelju 12. veljače.“

Isto tako su pozvali sve pastoralne djelatnike da na kraju nedjeljnih sv. misa 12. veljače zajedno s okupljenim vjernicima uputzajedničkmolitvu da milosrdni Bog primi u svoje kraljevstvo sve stradale u ovom potresu.

„Prikupljena sredstva u župama treba dostaviti Ekonomatu Vrhbosanske nadbiskupije do 25. veljače 2023., koji će onda preko Caritasa BiH ista sredstva uputiti potrebnima u Turskoj i Siriji“, zaključeno je u okružnici.

D. K., Katolički tjednik
FOTO: Ilustracija, arhiv grad-busovaca.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM