Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Vlasti BiH u dvije godine investiraju 3,5 milijarde eura za autocestu na koridoru Vc

Pročitajte i ovo

Vlasti BiH potpisale su u petak u Mostaru 167 milijuna eura vrijedan ugovor o izgradnji dionice autoceste na koridoru Vc u sjevernom dijelu zemlje.

To je dio planova o pokretanju radova na 85 kilometara ovog paneuropskog prometnog pravca vrijednih 3,5 milijarde eura u sljedeće dvije godine.

Izgradnju dionice autoceste između spojnih točaka Putnikovo brdo i Medakovo nedaleko općine Tešanj financirat će Europska banka za obnovu i razvoj, a ugovor su potpisali predstavnici Autocesta Federacije BiH i resornog federalnog ministarstva s izvođačem radova, kompanijom Euro-Asfaltom iz Sarajeva.

Vrijednost ugovorenih radova je 167 milijuna eura, a rok za završetak izgradnje 24 mjeseca, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder izjavio je kako se trenutačno gradi 40 kilometara autoceste na koridoru Vc na području entiteta Federacije BiH, piše Hina.hr

U ovoj i sljedećoj godini će započeti izgradnja novih 85 kilometara autoceste u vrijednosti 3,5 milijardi eura, rekao je Voloder.

Po njegovim riječima do kraja godine je planiran početak gradnje kompletnog sjevernog dijela koridora Vc prema Republici Srpskoj.

Autocesta na koridoru Vc je sastavni dio paneuropskog prometnog pravca koji od Budimpešte ide preko Osijeka i Sarajeva do Ploča.

Kroz BiH ta autocesta je duga više od 330 kilometara. Do sada je izgrađeno 126 kilometara, što je nešto više od trećine dužine autoceste kroz BiH.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Masno plaćaju noćenje u Ibrinoj sobi duhova (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice poznatiji kao bh šeret "Tata čaršija" uveseljava ljude diljem svijeta svojim pošalicama i doskočicama. Međutim...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo