spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Vlada ŽSB dodijelila 20.000 KM JKP „Komunalac“ Busovača za izmjenu kanalizacijskih cijevi u užem središtu grada

Danas, 16. svibnja, u Travniku je održana 44. redovita sjednica Vlade Županije Središnja Bosna.

Na sjednici je, između ostalog, donesena Odluka o raspodjeli interventnih sredstava s pozicije „Subvencije javnim poduzećima – poticaj gospodarstvu za povećanje konkurentnosti“ Proračuna ŽSB za 2024. godinu. Na temelju navedene Odluke, javnom komunalnom poduzeću „Komunalac“ Busovača dodijeljeno je 20.000 KM za sufinanciranje projekta izmjena betonskih kanalizacijskih cijevi.

Na današnjoj sjednici je, na prijedlog Ministarstva financija ŽSB, stavljena izvan snage Uredba o vlastitom prihodima, a usvojen je Pravilnik koji pitanje vlastitih prihoda uređuje povoljnije za proračunske korisnike koji ih ostvare na način da 100 % pripadaju onome tko ih ostvari, dok je po Uredbi to bilo 70%.

Vlada ŽSB danas je donijela i Odluku o dodjeli ugovora dvjema bankama za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope od strane Ministarstva gospodarstva za gospodarska društva i obrtnike koji imaju sjedište na području ŽSB i to:

  • Asa Banka d.d. Sarajevo u iznosu od 200.000 KM i
  • Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH u iznosu od 100.000 KM

Upućen je poziv poduzećima da se obrate navedenim bankama radi pribavljanja kreditnih sredstava, a Županija Središnja Bosna, po usvojenom programu, sufinancira 75 % kamate. (Hrvatski.ba)

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti