spot_img
spot_img
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Vlada ŽSB: 3,5 milijuna KM za projekte iz oblasti poticanja povratka prognanika, obnove i razvoja

Na danas održanoj 158. sjednici Vlade Županije Središnja Bosna usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Kapitalnih transfera – poticaju povratku prognanika, obnove i razvoja” za 2023. godinu, u ukupnom iznosu od 3,5 milijuna KM.

Sredstva će biti iskorištena za financiranje nekoliko oblasti – 1. financiranje i sufinanciranje izgradnje lokalne infrastrukture (lokalnih puteva, javne rasvjete i sličnih infrastrukturnih projekata) kao poticaj održivog povratka i razvoja, 2. pomoć pojedincima (interventna sredstva kao pomoć uslijed elementarnih nepogoda, teškog socijalnog i ekonomskog stanja, za ostvarivanje minimalnih uvjeta za život i sl.) te pod 3. sufinanciranje neprofitnih organizacija.

„Svi zainteresirani će moći aplicirati na javne pozive koji će uskoro biti objavljeni na službenim stranicama Vlade ŽSB i ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova“, poručeno je u izjavi za medije nakon održane sjednice Vlade ŽSB.

Na prijedlog resornog ministra obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojana Domića usvojeni su Programi utroška sredstava za šport, kulturu, informiranje, znanstvene radove i mlade, a u ukupnom iznosu nešto većem od 3 milijuna KM.

Također, za ovu oblast uskoro će biti objavljeni javni pozivi putem kojih će zainteresirani moći aplicirati za dodjelu sredstava. U nastavku sjednice usvojen je i Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Županije Središnja Bosna koji će biti upućen Saboru ŽSB na usvajanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM