Subota, 2 srpnja, 2022

Vlada FBiH umirovljenicima dala smjernice na šta potrošiti povećane penzije

Pročitajte i ovo

Vlada FBiH objavila je da će penzioneri ovaj mjesec dobiti povećane penzija. Ova velika privilegija daje penzionerima i veliku obavezu. Kako se ne bi puno šokirali i razbijali glavu šta sa viškom novca Vlada FBiH penzionerima je dala jasne smjernice na šta novac da potroše.

“Povećali smo penzije koliko smo mogli od 5 KM pa sve do 20 KM za one koji imaju najveću penziju. Znam da je povećanje došlo malo naglo i da su vjerovatno penzioneri šokirani. Da ne bi razbijali glavu oko toga mi smo im odlučili dati jasne smjernice na šta bi mogli iskoristiti ovaj višak novca koji će dobiti. Kao i mnogo puta do sada olakšali smo penzionerima i nadam se da će to znati cijeniti na izborima ove godine”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Vlada FBiH će uz penzije dijeliti i brošuru sa smjernicama kao i kataloge sa akcijama kako bi penzioneri mogli što više kupiti za ovaj iznos.

“Najbolje bi im bilo da kupuju hranu jer ona stalno poskupljuje. Pored toga novac se može iskoristiti i za lijekove. Ovim malo imućnijim penzionerima predlažemo neko putovanje ili odmor u prirodi. Trudili smo se da im ovaj mjesec uljepšamo koliko god možemo. Moram za kraj naglasiti da će ovo povećanje biti iznimka, a ne pravilo tako da ovo iskoriste maksimalno”, dodao je Novalić.

Dio penzionera svoja povećanja su odlučili donirati Vladi FBiH kao znak zahvalnosti za brigu koji pokazuju prema njima. Ovim donacijama Vlada FBiH će zaraditi dodatnih 324 KM od 2459 penzionera koji su se odlučili na ovaj korak.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera, preuzet je s portala SATRO INFO.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 14. Kroz godinu – 03. 07. 2022.

1. Danas je 14. nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovito. 2. U utorak je pobožnost sv. Anti....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo