spot_img

VITEZ: U subotu hit komedija “Čistačice” Hrvatskog teatra “Maska” München

U vikendu koji je pred nama publiku u Vitezu očekuje sjajna komedija “Čistačice” Hrvatskog teatra “Maska” iz Münchena. Ova hit komedija bit će odigrana u sklopu 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH.

Predstava će biti odigrana u subotu, 8. lipnja 2024. godine, u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20,00 sati.

Njemačka je zemlja dobrog piva, eura i čistačica s diplomama? Dobrog piva i eura zasigurno, ali jesu li čistačice samo čistačice ili svaka od njih ima zanimljivu pozadinu priče?

Ova komedija nam donosi surovu stvarnost isprepletenu zgodama i nezgodama naših likova koji su svoju sreću pokušali naći “preko grane”, no ubrzo shvaćaju težinu novog početka, manipulacije nadmoćnijih, testiranja vlastitih granica, prvih koraka i prvih riječi.

Radnja ove predstave je smještena u glavni grad Bavarske, München. Svi zapleti i raspleti se događaju u improviziranom stanu. Publika će imati priliku pratiti sudbine dvije žene koje su nesretnim spletom okolnosti “prisiljene” dijeliti životni prostor i njihov sukob generacija, nacija i karaktera. Možda ipak različitosti spajaju ljude ili zajednički problemi pa stoga i nije sve tako crno… Sve to otkriti će nam na humoristčan način ova predstava.

U predstavi igraju: Ivana Krstanović, Marina Relota, Martina Erdec i Marin Bikić. Režiju potpisuje Marin Bikić, a tehnička potpora je Ružica Mikić.

Organizatori 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, a generalni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti