spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

Vitez trči za Svjetski dan bubrega: Otvorene prijave za odrasle, ali i djecu

U svijetu gdje svaka deseta osoba pati od neke teške bolesti bubrega, ključ prevencije leži u očuvanju zdravlja kroz tjelesnu aktivnost i pravilnu prehranu.

Upravo s tim ciljem, Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB, u suradnji s lokalnim sportašima i sportskim radnicima općine Vitez, najavljuje peto izdanje humanitarne Viteške utrke pod nazivom “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”.

Događaj je zakazan za 14. travnja 2024. godine, s početkom u 13 sati, te se postavlja kao snažan podsjetnik na važnost tjelesne aktivnosti u borbi protiv bolesti bubrega.

Dječja utrka: Mladi na startnoj liniji

Prije nego što se odrasli upuste u glavnu utrku, najmlađi sudionici imat će priliku pokazati svoj trkački duh kroz dvije kategorije dječjih utrka. Djeca rođena između 2012. i 2017. godine mogu sudjelovati u utrkama na 450m i 850m, s ciljem promocije zdravog života od najranije dobi. Organizatori su osigurali da prijave za ovu kategoriju budu potpuno besplatne, potvrđujući svoj angažman na promicanju tjelesne aktivnosti među najmlađima.

Nagrade i priznanja za trkače

Svi učesnici, od najmlađih do najstarijih, mogu očekivati nagrade i priznanja za svoj trud i sportski duh. Za najbrže trkače pripremljene su medalje, pehari, te robno-novčane nagrade. Osim toga, svaki sudionik dobit će startni paket koji uključuje majicu, startni broj s čipom za praćenje vremena, te osvježenje. Svi koji završe utrku po pravilima bit će nagrađeni finišerskom medaljom, simbolom njihove predanosti i truda.

Zajedništvo u sportu i zdravlju

Organizatori pozivaju sve građane općine Vitez, susjednih općina, kao i cijele Bosne i Hercegovine te susjednih država da im se pridruže u ovom važnom sportsko-humanitarnom događaju. Cilj utrke je ne samo promicati zdrav način života i prevenciju bolesti bubrega, već i ujediniti zajednicu u zajedničkim vrijednostima zdravlja, sporta i međusobne podrške.

Prijava natjecatelja na utrku :: 5. Viteška utrka Vitez trči za svjetski dan bubrega – KLIK OVDJE

Prijava natjecatelja na utrku :: Dječija utrka Vitez trči za svjetski dan bubrega

Zdravlje kao najveće bogatstvo

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB poručuje da je zdravlje naše najveće bogatstvo i poziva sve na aktivno sudjelovanje u očuvanju vlastitog zdravlja. “Nikada ne smijemo zaboraviti da je zdravlje naše najveće bogatstvo, zato ga moramo dobro čuvati. Najbolji način za to je rad na sebi i čuvanje tijela. Jer u zdravom tijelu zdrav je duh,” naglašavaju iz Udruge, podsjećajući na neprocjenjivu vrijednost zdravlja i važnost njegova očuvanja kroz aktivni životni stil.

VITEŠKA PETICA Uroš Gutić i Amela Trožić pobjednici utrke “Vitez trči za svjetski dan bubrega”

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti