spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

VITEZ: Promocija knjige “Jači od nevolja” autora fra Velimira Valjana

Franjevački samostan Guča Gora i Hrvatsko amatersko kazalište Travnik organiziraju promociju knjige ”Jači od nevolja”, autora fra Velimira Valjana. Promocija će se održati u Franšiznom centru BiH, u Vitezu, 21. studenog 2015. godine u 19 sati.

Na predstavljanju će govoriti i sudjelovati fra Ivo Marković, Željko Kocaj, VIS Jukić i IFD “Sloga” iz Guče Gore.

Knjiga “Jači od nevolja”, Spomenica u povodu 70. obljetnice stradanja gučogorskog samostana, autora fra Velimira Valjana, priča je o istini Gučogorskog samostana, njegovih ujaka i njegova naroda. Ovom Spomenicom obilježava se sedamdeseta obljetnica paljenja samostana i crkve u Gučoj Gori 1945. godine.

“Istodobno je to prigoda prisjetiti se svih rušenja i ponovnih građenja, umiranja i uskršavanja, od Lašvanskog do Gučogorskog samostana. U poratnim godinama ovaj dični samostan, treći puta paljen, opet se krenu podizati iz zgarišta. A zidovi, iako novi, gordi, govore priču koju prenosi ova knjiga, i govorit će ju dokle god sunce bude nad njima sjalo. Gučogorci i svi katolici Lašvanske doline diče se ovim samostanom, koji od svih nedaća bijaše jači. I svaki od Vas koji bude čitao ovu knjigu zna da je ova priča istinita i sveta. A od zaborava čuva je ova knjiga”, stoji u priopćenju gučogorskog samostana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM