spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

VITEZ: Predstavom “Oblaci” HAK Travnik nastavljaju se kazališni dani

Predstavom “Oblaci” iz produkcije Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik bit će nastavljeni 15. Dani kazališta “Vitez 2023”.

Svojevrsna kazališna poema o životu, koja otvara njegova najintimnija pitanja i dramski preispituje različite životne situacije, rađena je po motivima teksta dramskog pisaca, scenariste i glumca iz Splita Elvisa Bošnjaka, a u režiji Anta Bilića.

“Oblaci” su najnagrađivanija predstava u BiH u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik, a iz GKM-a Vitez publici su pružili dodatni razlog da u nedjelju budu u Kazališnoj dvorani Vitez. Prihod od ulaznica s ove predstave iz GKM Vitez uplatit će Dječjem domu “Maestral” za djecu bez roditeljskog staranja iz Splita, s kojima viteški kazalištarci surađuju već dugi niz godina.

“Ovo će biti naš skromni doprinos štićenicima Dječjeg doma “Maestral”, za koje već nekoliko godina rado igramo predstave, a ove godine smo u njhovoj podružnici “Miljenko i Dobrila” u Kaštelima organizirali ljetnu školu glume. Prihod od ulaznica s ove predstave pridodat ćemo onome sa završnice Ljetne škole glume i sve ćemo uplatiti našim dragim prijateljima iz Maestrala”, poručili su iz GKM-a Vitez.

Predstava “Oblaci” na kazališnim danima u Vitezu bit će odigrana u nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20,00 sati.

“Oblaci” su osvojili nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu FEDRA u Bugojnu. Najbolja kostimografija na festivalu FEDRA u Bugojno. Predstava koja je izabrana da predstavlja BIH na Međnarodnom FESTIVALU FESTIVALA u Trebinju osvojila:
ZLATNU MASKU za kolektivnu igru.
ZLATNU MASKU za scenografiju
I za izuzetno glumačko ostvarenje Renati Ignjić.

Publiku u Vitezu već sljedeći četvrtak očekuje urnebesna komedija “Taximetar”, koja je također višestruko nagrađivana na festivalima u BiH, ali i zemljama okruženja.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti