Vitez: Danas započinju Međunarodni susreti transplantiranih i dijaliziranih

0
35
Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK, u periodu od 12 .06. do 16. 06. 2019. organizira Jubilarne 10. Međunarodne susrete „Vitez 2019“.

Na susretima se očekuje oko 100 dijaliziranih i transplantiranih pacijenta i članova njihovih obitelji iz zemalja Jugoistočne Europe.

Sudionici će biti smješteni u Etno selo Čardaci u Vitezu gdje će se odvijati i većina aktivnosti. Popodne i naredni dan planirana su sportska natjecanja prilagođena ovoj populaciji bolesnika. U četvrtak 13. 06. je planiran FORUM pacijenta, gdje će sa pacijentima-sudionicima iz drugih država, razmijeniti iskustva i naučiti nešto novo, a u večernjim satima u kongresnoj dvorani bit će prikazan dokumentarni film „Velika bijela kuća“ u suradnji sa „Udruženjem djece oboljele od raka.

Svečano otvaranje susreta je planirano za 14.06.2019 u 11 sati u kongresnoj dvorani Etno sela Čardaci a konferencija za medije bit će upriličena u 10,30 min na istim mjestu.
Nakon otvaranja, uslijedit će edukativna tribina a gosti predavači će biti uvaženi profesori i doktori iz Republike Hrvatske i BiH.

Petak, 14. 06. nakon večere organizirat ćemo NOĆ ZAHVALE DONORIMA, gdje će na simboličan način uputiti poruku onima koji su darovali dio sebe i zahvaljujući tom daru drugi i dalje žive punim životom.
Popodne i naredni dan planirana su sportska natjecanja prilagođena ovoj populaciji bolesnika.

drukciji.ba