Subota, 13 kolovoza, 2022

Viteški ljetopis uručen načelniku Viteza Borisu Marjanoviću

Pročitajte i ovo

Danas je općinski načelnik Boris Marjanović u svome uredu organizirao službeni prijam članova uredništva Viteškog ljetopisa, knjige koja je iz tiska izašla prije deset dana, a na poseban način svjedoči o jednoj povijesnoj epohi na području općine Vitez.

Članovi uredništva Jakov Križanović, Stjepan Alilović i Nikola Šarić su Marjanoviću predstavili ovaj izuzetno važan projekt te detalje kada je u pitanju nastavak aktivnosti na bilježenju viteške kronike. Istaknuto je kako je projekt sufinanciran iz Središnjeg državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH što govori o njegovoj relevantnosti za širu društvenu zajednicu.

Načelnik Marjanović kazao da je srednja Bosna oduvijek bila poznata po vrsnim ljetopiscima kojima dugujemo zahvalnost jer su zapisali našu povijest i učinili je vječnom. Pohvalio je rad mladih Vitežana koji su oživjeli ideju izdavanja ljetopisa u Vitezu te je s time u vezi obećao biti potpora kako bi ovaj projekt postao tradicija.

Nakladnik Viteškog ljetopisa je Udruga Volim Vitez koja je ove godine, a u povodu Dana Općine Vitez dobila posebno priznanje za sveukupan doprinos razvitku društvene zajednice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo