Srijeda, 6 srpnja, 2022

Više od 700 osoba na “Busovačkoj večeri” u Beču

Pročitajte i ovo

Na tradicionalnoj “Busovačkoj večeri” u Beču, koju je organiziralo H.Š.K.K. Busovača nazočilo je preko 700 osoba. Počasni gosti večeri bili su dužnosnici iz središnje Bosne: Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik FBiH, kao i Nikola Grubešić, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB, Jozo Budeš ministar pravosuđa u ŽSB, Suzana Krišto zastupnica u Saboru ŽSB i Marinko Krajina, predsjedatelj OV Uskoplje.


Prije svečane večeri dužnosnici su se sastali s gospodarstvenicima iz Beča, a koji su zainteresirani za suradnju s gospodarstvenicma iz središnje Bosne.

KUD Busovača je svojim nastupom doprinijelo da se kulturne manifestacije u Beču dugo pamte i još jednom pokazalo kako središnja Bosna ima izuzetnu brigu o tradicijskoj kulturi. Jedinstvena narodna nošnja, ponosna mladež, profesionalan pristup nastupu, brojna pratnja rodbine i prijatelja su svakom organizatoru potrebna kao garancija uspješne zabave.

Sve ovo je dokaz da su Hrvati iz središnje Bosne bili i ostali inicijatori toliko bitnog i potrebnog zajedničkog djelovanja u promoviranju bogate kulturne baštine Hrvata u Beču. Dogovorena je daljnja suradnja i aktivnosti između institucija općine, županije i Federacije BiH s Klubom Busovljaka i gospodarstvenicima iz Beča.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Jeste li znali? Poslodavac u FBiH je dužan omogućiti radniku četiri slobodna radna dana zbog vjerskih praznika

Poslodavac u FBiH dužan je radniku omogućiti odsustvo do četiri radna dana zbog vjerskih praznika od kojeg su dva...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo