spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Više od 700 osoba na “Busovačkoj večeri” u Beču

Na tradicionalnoj “Busovačkoj večeri” u Beču, koju je organiziralo H.Š.K.K. Busovača nazočilo je preko 700 osoba. Počasni gosti večeri bili su dužnosnici iz središnje Bosne: Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik FBiH, kao i Nikola Grubešić, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB, Jozo Budeš ministar pravosuđa u ŽSB, Suzana Krišto zastupnica u Saboru ŽSB i Marinko Krajina, predsjedatelj OV Uskoplje.


Prije svečane večeri dužnosnici su se sastali s gospodarstvenicima iz Beča, a koji su zainteresirani za suradnju s gospodarstvenicma iz središnje Bosne.

KUD Busovača je svojim nastupom doprinijelo da se kulturne manifestacije u Beču dugo pamte i još jednom pokazalo kako središnja Bosna ima izuzetnu brigu o tradicijskoj kulturi. Jedinstvena narodna nošnja, ponosna mladež, profesionalan pristup nastupu, brojna pratnja rodbine i prijatelja su svakom organizatoru potrebna kao garancija uspješne zabave.

Sve ovo je dokaz da su Hrvati iz središnje Bosne bili i ostali inicijatori toliko bitnog i potrebnog zajedničkog djelovanja u promoviranju bogate kulturne baštine Hrvata u Beču. Dogovorena je daljnja suradnja i aktivnosti između institucija općine, županije i Federacije BiH s Klubom Busovljaka i gospodarstvenicima iz Beča.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM