spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHVIKEND IZVJEŠĆE | Pronađena droga u Središnjoj Bosni, rasvijetljeno djelo krađe u...

VIKEND IZVJEŠĆE | Pronađena droga u Središnjoj Bosni, rasvijetljeno djelo krađe u džamiji

Dana 03.06.2022. godine oko 21,00 sati u mjestu Brajkovići, općina Travnik,  policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf, u kojem su zatečeni A.M. rođen 1998. godine i M.M. rođen 1990. godine, obadvojica iz Travnika. Tom prilikom, isti su dobrovoljno predali određenu količinu materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

Istog dana, oko 23,50 sati u mjestu Poriče, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno i PS Gornji Vakuf- Uskoplje izvršili su kontrolu i pregled osobe A.H. rođen 2002. godine iz Bugojna. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Gornji Vakuf- Uskoplje uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe“ koje je izvršeno u džamiju koja se nalazi u mjestu Batuša, općina Gornji Vakuf- Uskoplje. Prema prijavi, od strane nepoznatog izvršitelja iz džamije je ukradena neutvrđena količina novca koji je bio namijenjen u dobrotvorne svrhe.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela S.L. rođen 1962. godine iz Banja Luke.

Policijski službenici PS Kiseljak uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ u sticaju sa krivičnim djelom „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih naprava“. Prema prijavi, dana 11.05.2022. godine oko 21,00 sat nepoznata muška osoba je ušla u prodajni prostor pekare u mjestu Gromiljak, općina Kiseljak, naoružana automatskom puškom  kojom je prijetila djelatnicima pekare, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela M.K. rođen 1961. godine, iz Kiseljaka.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 13 prometnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 631 prekršajni nalog, od kojih je 118 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 36 vozača, od kojih je 7 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti