spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

VIDEO: Pismo iz Lašvanske doline – Snimak jedinstvenog glazbeno-scenskog događaja u Vitezu

U četvrtak, 4. travnja u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu, u večeri prepunoj emocija održan je, sada se može s pravom kazati, jedinstven glazbeno- scenski spektakl u organizaciji Matice hrvatske Vitez tijekom kojega su otpjevani neki od najljepših stihova s kojim narod u Lašvanskoj dolini živi, a generacije odrastaju.

Ovaj događaj bio je svojevrstan spomen na proljeće 1994. godine kada je u Zagrebu održan humanitarni koncert posvećen akciji „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, a na koncertu je nastupio i viteški kantautor Ivo Jandrić, s kojim su tada na put, zahvaljujući razumijevanju stožera HVO-a otišli Zdravko Vrebac te pokojni profesor glazbene umjetnosti Slavko Pavlović. Ukoliko ste propustili ovaj spektakl donosimo vam videozapis i snimak Pisma iz Lašvanske doline- 30 godina poslije.

 

Na početku recitala, u ime organizatora sve nazočne pozdravio je domaćin Jakov Križanović te uz zahvalu na dolasku i glazbenicima na sudjelovanju istaknuo osobitu vrijednost otpjevanih stihova koji su, kako je naveo, duboko utkani u narod iz doline Lašve.

„Hvala našem Ivi i njegovim kolegama koji su nam podarili Pismo iz Lašvanske doline i jer su nas odlučili večeras ponovno ispuniti najljepšim osjećajima ponosa, domoljublja i ljubavi prema našem zavičaju i narodu“, rekao je Križanović.

Nazočnima se obratila i ministrica kulture i sporta u Vladi Federacije BiH Sanja Vlaisavljević koja je, između ostaloga, kazala kako se središnja Bosna ima itekako čime ponositi, da je ovo mjesto Bogom dano, predivno opisano u stihovima koje je otpjevao Ivo Jandrić.

Ministrica Vlaisavljević, neskrivajući zadovoljstvo jer je dio predivnog događaja, čestitala je organizatorima na dobrom radu i marljivom radu te sve pozvala da svim srcem čuvaju zemlju i kraj koji im je ostavljen u naslijeđe.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti