spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

VIDEO Najveći i najluksuzniji napušteni hotel na svijetu nalazi se u Hrvatskoj

Hotel je imao kapacitet od 406 kreveta u 200 soba, 19 apartmana, 2 poluapartmana za mladence i jedan predsjednički apartman.

U Hrvatskoj je smješten jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu. To je naveo Justin Murphy, mladi turist koji je boravio u Dalmaciji. No, osim obilaženja gradova dao se i u malo ozbiljnije pohode. Malo je i riskirao kako bi se snimio na vrhu navedenog hotela.

“Na hrvatskoj obali leži jedan od najvećih napuštenih hotela na svijetu. To je ogroman kompleks, sati vam trebaju da ga obiđete. Ovaj luksuzni objekt je radio samo šest godina. Napušten je nakon što je krenuo hrvatski rat za neovisnost. A sada veličanstvena zgrada propada”, naveo je taj mladić.

“Nekada luksuzni hotel, a danas jedini neobnovljeni dubrovački hotel. Hotel Belvedere radio je samo šest sezona, od otvorenja 1985. do 1991. kada je razrušen u ratu”, navodi Dubrovački Dnevnik.

@jsmurph Not your average tourist destination… #travel #croatia #dubrovnik #croatiatravel #hotel #urbanexploring #europe #studyabroad ♬ original sound – Justin Murphy

Hotel je imao kapacitet od 406 kreveta u 200 soba, 19 apartmana, 2 poluapartmana za mladence i jedan predsjednički apartman.

Gostima je na raspolaganju bio aperitiv bar, nacionalni restoran “Konavle”, francuski restoran “Roland”, taverna “Dubrovnik”, konoba “Elafiti”, pivnica “Bayern”, slastičarnica “Mozart”, kafić “Maximilian”, engleski salon “Richard lavljeg srca” i noćni klub “Trubadur”, prenose Nezavisne.

Hotel je raspolagao dvoranom za sastanke “New Orleans”, kapaciteta 150 mjesta, prodajnim prostorima, velikim zatvorenim i otvorenim bazenom, trima kabinetima, salonom za masažu, saunom, stolovima za bilijar i stoni tenis, frizerskim salonom i buticima. Bio je jedan od najluksuznijih hotela na jadranskoj obali.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM