spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

VIDEO Busovljaci hodočaste u Međugorje, zaputili se na put dug skoro 200 kilometara

13-člana grupa planinara Planinarskog društva “TIM” Busovača sastavljena ponajviše od Busovljaka, ali i planinara iz susjednih općina, zaputila se danas na pješačko hodočasnički pohod u Međugorje. Ovo je po treći put da naše planinarsko društvo organizira ovakvo hodočašće, a ove godine u najvećem broju.

Jutros je ovu dobru i nasmijanu ekipu na Busovačkim stajama, točnije ispred spomen obilježja ubijenim pripadnicima HVO-a, fotografirao fotograf našeg portala Robert Marić. Nakon kratke molitve i odavanja počasti, planinari su se zaputili na put dug skoro 200 kilometara. Plan je da ga pređu u pet dana i tako svladaju ukupno sedam planina i brojne druge prepreke, ali isto tako vide i prirodne ljepote naše države.

Za izjavu povodom odlaska na ovo hodočašće kontaktirali smo predsjednika “TIM-a” Mladena Manca Akrapa, kao i Ljubana Grubešića, koji su nam poručili kako spremni kreću na ovo zahtjevno ‘putovanje’.

“Treći put naše društvo organizira pješačko hodočasnički pohod u Međugorje, sada u najvećem broju. Ovaj put na ovo teško i zahtjevno zavjetno putovanje odlučilo se četrnaest odvažnih i hrabri ljudi, deset muškaraca i četiri žene. Svako od njih nosi svoje zavjete, molitve, zahvale i nakane. Na ovom putu će propješačiti preko 180 kilometara u pet dana, svaka dionica je duga preko 30 kilometara, jedna čak 50, pregaziti sedam planina, napraviti na tisuće metara uspona i silazaka s planina, vidjeti na desetke prirodnih ljepota, sresti mnogo dobrih ljudi spremnih pružiti rijeci podrške i okrjepu, pomoći na bilo koji način”, kažu za grad-busovaca.com portal iz PD “TIM” Busovača.

“Ta podrška hodočasnicima puno znači. Bog im je dao kušnju a valjda će im dati i snagu da ovo sve izdrže, da dođu do cilja i da se sretno vrate svojim kućama i obiteljima. Vedro i lagan korak im želimo. Malo nas je al’ nas ima”, poruka je naših TIM-ovaca.

Na pješačko-hodočasnički pohod zaputili su se: Mladen Manac Akrap, Ljuban Grubešić, Vinko Milić, Marko Rodić, Milenko Vuleta, Željo Relota, Katica Grubešić, Vesna Brnada, Marina Vuleta, Anto Drljo, Ivica Kolenda, Željko Akrap i Ranko Brnada.

Sretno, uz blagoslov te vedar i lagan korak!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM