spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Veterani NK Busovača na revanš susretu u Austriji

Veterani NK Busovača su protekli vikend boravili u austrijskom Zwettlu, gdje su sudjelovali u revanš susretu s veteranskim timom SC Zwettl.

Ovaj posjet je obilježio drugi međusobni susret ovih ekipa, a domaćinima se pridružio naš Busovljak, Ljubo Petrović, igračka i trenerska legenda SC Zwettl-a. Petrović je svojedobno dijelio teren s brojnim svjetskim zvijezdama, uključujući argentinsku legendu i dobitnika Zlatne lopte, Marija Kempesa.

Susret, odigran 4. svibnja 2024. godine na stadionu Zwettltal pred 350 gledatelja, donio je uzbudljivu nogometnu predstavu. Domaćin je uspio preokrenuti rezultat iz zaostatka od 1:2 u pobjedu od 3:2, zahvaljujući snažnoj igri u drugom poluvremenu.

Gradonačelnik Zwettla, kao i njegov zamjenik, koji je izveo početni udarac, poželjeli su dobrodošlicu ekipama. Iz gradonačelnikova ureda izražena je želja za jačanjem veza i intenziviranjem suradnje između dva grada, kako u sportskom, tako i u drugim društvenim aspektima.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, pravo je bogatstvo viđeno tijekom “trećeg” poluvremena, gdje su kroz druženje, pjesmu i veselje članovi obiju ekipa dijelili sportske anegdote i stvarali nova prijateljstva. Ovo je još jedan korak u jačanju sportsko-prijateljskih odnosa, zahvaljujući nesebičnom angažmanu Ljube Petrovića i ostalih uključenih.

Veterani NK Busovača zahvaljuju SC Zwettl na gostoprimstvu i poštenoj igri, posebno ističući Ljubu Petrovića i sve koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja.

 

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti