spot_img

Veliki međunarodni uspjeh mladog harmonikaša iz Busovače

Na 8. Internacionalnom Akkordeonfestu u Grazu, talentirani glazbenik Stjepan Šakić učenik drugog razreda OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik P.O. Busovača u klasi profesorice Azre Halitović osvojio je I. nagradu (91 bod) u prvoj kategoriji. Ovaj sjajan međunarodni uspjeh Stjepan je ostvario u konkurenciji mladih harmonikaša iz Slovačke, Bosne i Hercegovine i domaćina Austrije.

Stručni ocjenjivački sud činili su eminentni glazbeni pedagozi Mirco Patarini (Italija), Herbert Scheinbenreif (Austrija) i Dragana Mladenović (Srbija). Akkordeonfest je održan 2.prosinca 2023.godine u organizaciji Udruženja umjetnika „Artist“, čiji je predsjednik profesor Slaviša Perić.

Vrijednu financijsku potporu za odlazak na ovo prestižno harmonikaško natjecanje pružila je Općina Busovača na čelu s načelnikom Asimom Mekićem.

Čestitke Stjepanu i njegovoj nastavnici Azri na postignutom rezultatu i promociji rada naše glazbene škole u Busovači, kao i roditeljima koji su nam velika potpora! (Izvor: Priopćenje OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik)

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti