Veličanstven kazališni vikend u Vitezu

Tradicionalna manifestacija Dani kazališta „Vitez 2015“, u organizaciji Udruge mladih „Enter“ i Gradskog kazališta mladih Vitez, promovirala je Vitez u istinski kazališni centar Bosne i Hercegovine, tijekom ovoga mjeseca.

Nakon vrlo uspješnih nastupa i posjete publike tijekom prva dva vikenda kazališni dani u Vitezu i trećeg vikenda su ponudili vrlo zanimljiv, bogat i kvalitetan sadržaj. Publika je imala priliku pogledati tri izvrsne predstave, u izvedbi Gradskog teatra „Mali princ“ iz Omiša, Mrak teatra iz Županje i DIS teatra iz Banja Luke. Kazališna dvorana u Vitezu ponovno je bila izuzetno posjećena, a publika je uživala u odličnim kazališnim predstavama.

Gradski teatar „Mali princ“ iz Omiša, predstavom „Šest lica traži autora“ na najljepši je mogući način započeo treći vikend kazališnih dana u Vitezu. Odličan nastup glumaca iz Omiša pobrao je simpatije publike u viteškoj kazališnoj dvorani, koja je nakon predstave burnim pljeskom nagradila ansambl predstave te glumce iz Omiša nekoliko puta pljeskom vratila na scenu.

„Veseli nas reakcija publike u Vitezu na naše premijerno izvođenje, a ovim putem se želim zahvaliti i Gradskom kazalištu mladih Vitez na pozivu i odličnom gostoprimstvu. Ova drama postavlja pitanje ljudskog udesa i njegove potpune relativnosti u hladnome svemiru, ona također problematizira neutvrdljivost ljudske istine. Gdje se nalazi uporište čovjeka i koliko su veliki ponori ljudske duše kada čovjek ostane potpuno sam bez šaputanja unutarnjeg glasa, potpuno ogoljen i sam s riječima u kojima se krijemo i koje nitko ne čuje. Sretni smo da je publika u Vitezu prihvatila ovu predstavu jako dobro“, kazao je nakon predstave Petar Buljević, redatelj i glumac u predstavi.

Odličan nastup Mrak teatra s predstavom „Marika“ publika je također srdačno pozdravila, a glumci iz Županje ponovno su potvrdili kako se radi o jednoj od ponajboljih amaterskih skupina u Hrvatskoj.

„Osjećali smo se posebno od samog trenutka kad smo tamo stigli u Vitez. Prekrasan doček domaćina nije nas ostavio ravnodušnim. Predstava je izvrsno primljena od strane publike, publika kao da je bila dio predstave i prekrasne ljubavne priče o Mariki, mladoj Mađarici koja je doselila u Slavoniju, postala prekrasna mlada poslovna zena. Budući da se radnja događa 189… i neke, vrlo teško su muškarci prihvatili ženu kao poslovnog partnera. Marika je svojom ljepotom zavodila i krčila sebi put. Posebnost, što je jako dobro primljeno u Vitezu, su ljubavne igre Marike i mladog bega iz Tuzle. Poslije predstave dio mlađe publike se želio slikati s glavnim glumcima, što nam je bilo posebno drago“, izjavila je za medije Elvira Lučić, predsjednica Mrak teatra i glumica u predstavi.

Veličanstven kazališni vikend u Vitezu na najbolji način su zaključili članovi DIS teatra iz Banja Luke, s predstavom „Put u Liliput“. Predstava „Put u Liliput“ u Vitezu je opravdala brojne festivalske nagrade osvojene na domaćim i međunarodnim kazališnim festivalima.

„Sama ideja o stvaranju predstave proizašla je iz potrebe za razbijanjem predrasuda, kao i za preispitivanjem mišljenja da li je to samo zabavno dječje štivo. Ili nešto mnogo dublje i smislenije. Put U LiliPut je farsa koja na jedan sarkastičan način prikazuje evoluciju čovjeka, smjenu vlasti, kritiku cjelokupnog društva, kao i čitave nacije. U Vitezu nam je bilo divno, kao i svaki put do sada, a ponovno se pokazalo kako u Vitezu postoji i vrlo kvalitetna i obrazovana pozorišna publika“, istaknuo je Ognjen Bogdanović, redatelj i glumac u predstavi.

Narednog vikenda na rasporedu je 7 predstava, a u Vitezu će biti obilježena i Europska noć kazališta. Iz Gradskog kazališta mladih Vitez pripremaju još neka iznenađenja.

„Istina je da će u vikendu koji je pred nama biti i nekih iznenađenja, ali o tomu ćemo dodatno izvijestiti javnost. Sada se želimo zahvaliti svim dragim gostima, kao i publici, koji su doprinijeli da još jednom možemo s ponosom kazati kako su ovogodišnji kazališni dani u Vitezu, osim najsadržajniji i najmasovniji, i najkvalitetniji do sada“, naglasio je u izjavi za medije Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Na koncu ne preostaje nego naglasiti kako narednog vikenda svi putevi vode u kazališnu dvoranu Vitez, gdje će na rasporedu biti pregršt kazališnih predstava, ali i dodatnih sadržaja u vidu edukacija, radionica i okruglih stolova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Javni poziv za Program sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja u poljoprivredi

Javni poziv za Program sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja u poljoprivredi

SEC Travnik, Zvjezdana Nakić

Prvi dan nastave za polaznike obuke kroz “Program osposobljavanja za pružatelja podrške i asistencije osobama s intelektualnim poteškoćama”