Večer posvećena Petru Milošu

HKZ Troplet je u okviru “Tropletovih dana kulture 2015.” priredila večer posvećenu pokojnom književniku i novinaru Petru Milošu na Maloj sceni HNK Mostar.

“Ponosni smo što smo na ovaj način odali počast našem velikanu pisane (i izgovorene) riječi. Posebno puno nam znači dolazak supruge pokojnog Petra, gospođa Matija Katica, koja je došla iz Duvna samo kako bi nazočila ovoj večeri. Ta skromna i samozatajna žena je neprimjetno ušla u gledalište, pa nismo imali prigodu javno ju pozdraviti. Primijetili smo je i pozdravili tek poslije predstave i zahvalili na dolasku što činimo i na ovaj način”, poručuju iz Tropleta.

Uvodničari, Marko Tokić i Ivan Baković, su nadahnuto govorili o Petru, njegovom životu i djelu. Ivan Baković je rekao nekoliko impresija o Petru i pročitao par odlomaka iz njegovih pisanih djela. Marko Tokić je na veoma lijep način predstavio Petrov životopis, te govorio o Petru – novinaru, književniku i čoviku.

Glumci Miro Barnjak i Velimir Pšeničnik-Njirić su na maestralan način odigrali predstavu Petra Miloša „Rodijaci“ te nasmijali i oduševili gledateljstvo.

Večer je protekla u zaista izuzetno lijepoj i emotivnoj atmosferi, ali na žalost s malim brojem posjetitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Jedan od ubijenih vojnika je iz Viteza

Ubijeni vojnici Nedjeljko Radić (lijevo) i Armin salkić (desno)

Ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, jedan ranjen, napadač se raznio eksplozivom. Zvizdić: Ovo je pucanj u državu!