Petak, 2 prosinca, 2022

Vandalizam u dvorištu OŠ “Bila” Vitez (FOTO)

Pročitajte i ovo

U ponedjeljak, 22.8.2022. godine u večernjim satima u dvorištu Osnovne škole ,,Bila”, točnije na zgradi škole pričinjen je pravi vandalizam, priopćili su iz OŠ ,,Bila”.

Naime, netko je pokušao uništiti klupice na aluminijskim prozorima, a to je uočeno u utorak ujutro, 23.8.2022. godine. Ovo je očit primjer pravog vandalizma, koji nitko od djelatnika i učenika, barem kod onih koji to nisu uradili, nisu ni u snu mogli pomisliti.

foto: vitez.info

Što se moglo dogoditi u glavi osobe, koja je u školsko dvorište ušla s namjerom rušenja i razvaljivanja školske imovine, nikome nije jasno, navode. Jasno je već pogledom na nastalu štetu, kako je sve to učinjeno iz obijesti, a sve kako bi se uništilo nešto, na što smo su iz škole ponosni, nešto što su zajedno gradili i uređivali.

U narednoj školskoj godini su planirali neke nove radove, kako bi boravak u školi bio još ljepši i bolji, ali nakon ovakvog vandalizma, s pravom se pitaju, kome i zašto to trebaju uraditi. Osim ovoga vandalskog čina na zgradi škole, netko je na stupovima koji se koriste za rasvjetu igrališta, počupao sve žice, ne razmišljajući da je doveo sebe u opasnost po svoje zdravlje pa i život (moglo je doći do kratkog spoja, koji je mogao dovesti do smrti).
O svemu ovome obavijestili su policiju, koji su izvršili očevid i sačinili zapisnik, a nakon saznanja o počinitelju, protiv istog će biti podnesena kaznena prijava. Pregledan je i video zapis na kome se vide neke osobe, za koje treba utvrditi jesu li su oni sudionici navedenog djela. Iz škole mole sve učenike da, ako bilo što znaju o ovom nemilom događaju obavijeste upravu škole (anonimnost zagarantirana), koji će dalje poduzeti odgovarajuće korake.

Na kraju vas pozivaju da svi zajedno doprinesete u čuvanju školske imovine, da što prije bude otkriven počinitelj ovog gnusnog djela, jer nitko ne zna što je sljedeće na zamučenoj pameti, te kako bi se i njemu ili njima pomoglo da shvate da nije u redu ono što je urađeno, poručuju djelatnici i učenici OŠ ,,Bila”.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo