Utorak se u državnoj službi proglašava neradnim danom jer taj dan valja raditi ništa

0
64
Skupština Kantona Sarajevo donjela je odluku da se u utorak u državnoj službi proglašava neradnim danom jer utorkom ne treba ništa započinjati niti raditi. Ovakvu odluku donijeli su predstavnici vlasti na inicijativu Udruženja državnih službenika “Sisa državna je spas”.

“Preponosni smo što je naša Vlada uspjela da razumije nas i naše potrebe. Mi smo, u sklopu našeg istraživanja “Kako raditi što manje za što veće plate” došli do zaključka da veliki broj rješenja i drugih akata koje smo započeli radtii utorkom jednostavno nisu dobri i često padaju na Sudu. Shvatili smo da je zaista previše da od naših službenika tražimo da rade pet dana sedmično jer ono nema poente, plus mi se pokušavamo ukomponirati u finski model zapošljavanja koji od ljudi zahtjeva efikasnost i efektivnost, a ne bjesomučan rad osam sati dnevno bez realne produktivnosti. Mi ne želimo da budemo robovlasnici i da peglamo naše ljude, da nam svako jutro ustaju bez želje da dođu na posao i da odrade ono što najbolje žele i znaju. A ne, ne, mi nismo takvi ljudi, mi želimo da naši radnici nemaju nikakav stres u životu i da fino mogu uživati u svakom mogućem danu” – izjavio je za naš portal glasnogovornik Skupštine Kantona Sarajevo Emir Uhljeb.

Ovakvu praksu Skupština Kantona Sarajevo preporučuje i Skupštinama drugih Kantona kao i Federaciji, ali i cijeloj državi Bosni i Hercegovini, te su slične inicijative već predviđene u radnim planovima za narednu godinu ovih tijela zakonodavne vlasti.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA PREUZET S PORTALA ŠATRO.INFO

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.