spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Uspješni poduzetnik iz BiH ulaže u Makarsku

Uspješni poduzetnik i dobitnik Emmyja iz Gruda Stjepan Čajić investitor je u novi hotel koji bi trebao niknuti u Makarskoj pored hotela Aminess Khalani Beach.

Osnivač i vlasnik tvrtke Stype jedan je od rijetkih Hrvata koji je dobio nagradu za televizijske produkcije u kategoriji Engineering, Science&Technology, a lani je pristupio dugu Varteksa kako bi ga spasio.

Ovaj Gruđanin, inače inženjer zagrebačkog FER-a i dobitnik zlata na Londonskom sajmu inovacija, drži 14,5 posto dionica te se nakon Nenada Bakića koji je najveći pojedinačni dioničar svrstava u sam vrh.

Na pitanje zašto se odlučio na ulaganje u Vartkes Čajić je za Lider kratko izjavio: Mislim da je dosta hrvatskih dionica podcijenjeno, između ostalih i Varteks. Udio od 7,4 posto je možda neka vijest, ali vrijednost tog postotka u apsolutnom iznosu na burzi je dosta mala, rekao je Čajić tada.

Njegov vodeći proizvod Stype kit (sustav za praćenje položaja kamere u 3D prostoru), koriste vodeće svjetske televizijske kuće poput Fox Sportsa, BBC-a, MTV-a, ESPN-a i mnogih drugih.

Građevinska dozvola ishođena je u travnju, a kako piše Makarska Danas, hotel bi trebao imati heliodrom, a kakvi su planovi ovog IT-ovca u Makarskoj, uskoro bi trebalo biti poznato.

Podnositelj zahtjeva za dozvolu bio Hotel Romana d.o.o. čiji su osnivači donedavno bili Aminess i Robert Sulić, sin Marinka Sulića Bobite, međutim, trenutno u sudskom registru stoji ime hercegovačkog tehnološkog poduzetnika Stjepana Čajića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM