spot_img

Uspješan susret polaznika Male škole UZOR Busovača: Razvoj vještina kroz kreativne aktivnosti

U četvrtak, 30. studenog 2023., polaznici Male škole UZOR imali su priliku sudjelovati u inspirativnom susretu s naglaskom na razvoj fine motorike, koordinacije oko-ruka, pažnje te usredotočenosti na specifične zadatke.

Voditeljica Marija ističe da će se slični susreti održavati i tijekom prosinca te poziva sve zainteresirane da svoje dijete prijave putem telefona na broj 063 908 035.

Aktivnosti koje su obogatile ovaj susret bile su temeljene na samostalno kreiranim zadacima, potičući dječju radoznalost i motivaciju za razvoj ključnih vještina. Živopisne boje, zanimljivi motivi te zagonetne slagalice poslužile su kao sredstvo poticanja dječje kreativnosti.

Među brojnim aktivnostima koje su djeca s oduševljenjem prihvatila ističu se nizanje perlica, slaganje puzzli od drvenih štapića i papira, povezivanje brojeva štipaljkama na određenim mjestima te slaganje cvjetića po modelima zadanim na karticama. Osim toga, polaznici su vježbali brojanje drvenim štapićima, uparivanje kartica sa slikama životinja, razvijali koordinaciju pokreta kroz balansiranje i sudjelovali u igrama asocijacija.

Svaka od navedenih aktivnosti ima duboko ukorijenjen značaj u kasnijem razvoju djece, potičući procese poput početnog pisanja i čitanja, stvaranja logičkih veza te razvoja kritičkog mišljenja.

Zahvaljujemo svima na iznimnom odazivu tijekom proteklog mjeseca te radujemo se nastavku naših susreta kroz prosinac, obogaćene duhom božićnih i novogodišnjih blagdana. 🤩🎅🏼🎄✨🎁🎊

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti