spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

UNO BiH oduzela preparate za potenciju i srebro vrijedno 125.000 KM

Ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje BiH na graničnom prijelazu Karakaj oduzeli su 4.200 komada preparata za potenciju Kamagra, dok su na području koje pokriva RC Tuzla oduzeli su 8,5 kg srebrnog nakita.

Vršeći pojačane provjere putničkog prometa, ovlaštene službene osobe Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalni centar Tuzla, otkrili su prilikom pregleda i pretresa putničkog motornog vozila neprijavljenu robu.

Tom prilikom pronađena je veća količina neprijavljene robe (4.200 komada preparata za potenciju Kamagra). Pored toga u dva vozila otkrivena su još dva carinska prekršaja gdje je pronađena neprijavljena roba (farmaceutski preparati).

U drugoj odvojenoj akciji, a u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i podrijetla roba i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Tom prilikom pronašli su 8,5 kg srebrnog nakita, za koji nije postojala zakonom propisana dokumentacija i koji nije bio obilježen na propisani način, te je nakit privremeno oduzet.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 125.000 KM.

Protiv navedenih osoba poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Iz UNO pozivaju sve građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o utaji neizravnih poreza, to dojave na otvorenu liniju 080 02 06 07 ili putem kontakta na viber broj 065/355-155. Sve prijave su potpuno anonimne i besplatne, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM