Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Umjesto vakcina, građane ćemo slati u piramide u Visokom da se liječe

Pročitajte i ovo

Cikotić formirao pa rasformirao radnu skupinu za izradu zakona o državnoj policiji

Istu skupinu imenovao prije pola godine, policija najavila nove prosvjede ispred zgrade Predsjedništva BiH I dok državni policajci mjesecima traže...

U nedjelju prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku i Foči

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 18. sjednici održanoj 2. veljače 2021. godine donijelo odluke o održavanju prijevremenih...

Studio Teatar raspisao poziv za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Studio Tetar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša  koji...
“Dok se drugi pelcuju, ti se u tunele spuštaj”, naziv je akcije koju je pokrenuo Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. S obzirom na to da naši građani vjerovatno neće nikada primiti vakcinu, mag iz Gradačca je skontao modus kako da to riješi za trostruko manje novca.

“Građani Srbije i Hrvatske već uveliko primaju vakcine, a kod nas to realno neće doći nikada. Kako više ne bi zavaravali javnost a ni sebe, ja sam odlučio razmotriti alternativne opcije kako se imunizovati na koronavirus. Shvatio sam zapravo da nam sve vrijeme odgovor na moje pitanje leži ispred nosa, i da imamo blago koje nema cijenu”, kaže Fadil Novalić.

Umjesto da izdvaja milione, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će svega za 750.000 KM investicije, omogućiti svim građanima ovog entiteta da steknu imunitet.

“Piramide u Visokom su lijek, to je sto posto! Gledao sam Semira Osmanagića kod Senada u Centralnom dnevniku i čovjek sve objasnio. Nema razloga da se sumnja u ljekovitost piramida, pogotvo kad su ovako jeftine za budžet Vlade FBiH. Ovih 750.000 hiljada ćemo dati Semiru, kako bi mogao obezbijediti ekipe koje bi dan i noć uvodile ljude u piramidu, i tako započeli s procesom imunizacije. Neću lagati, ovo se neće završiti preko noći, i biće proces koji će trajati, ali moramo biti strpljivi”, dodao je Novalić.

Građani će biti selektovani po starosnoj dobi, tako da će oni najstariji biti prvi podvrgnuti procesu imunizacije, zatim zdravstveni radnici i kronični bolesnici, a nakon toga i ostatak populacije.

Tekst je satiričnog karaktera – izmišljen je.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

VIDEO | Nogometaši Busovače današnju pobjedu posvetili Jozi Radošu

Danas je na stadionu u Busovači odigrana utakmica Druge lige FBiH- Zapad između ekipa domaćina NK Busovača i NK...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo