spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Ukinuta presuda Salmiru Kaplanu i drugima, predmet vraćen na početak

Odlukom Žalbenog vijeća Županijskog suda u Mostaru presuda Općinskog suda u Čapljini u predmetu “Kaplan i ostali” je ukinuta, potvrđeno je iz Županijskog suda u Mostaru za Klix.ba.

Kako je kazala Karolina Stanković iz službe za informiranje Županijskog suda u Mostaru odluku je donesena u ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine nakon održane sjednice žalbenog vijeća od dana 25. svibnja 2022. godine.

“Žalba optuženih: Kaplan Salmira, Ljubović Ahmeta i Mahmutćehajić Demira, izjavljena po braniteljima optuženih Nakić Alenu i Hadžiomeragić Đemi, odvjetnicima iz Sarajeva protiv presude Općinskog suda u Čapljini od 17. ožujka 2020. godine se djelimično uvažava, pobijana presuda se ukida i predmet vraća prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje”, kazala je Stanković.

Podsjetimo da su presudom Općinskog suda u Čapljini optuženi proglašeni krivim radi krivičnih djela “Uništavanja izbornih isprava”, “Sprječavanja službenih osoba u vršenju službenih radnji”, “Oštećenje tuđe stvari”, a optuženi Kaplan i zbog krivičnog djela “Teška tjelesna ozljeda”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti