Uhićen carinik iz Ploča koji je propuštao kokain u kontejnerima banana i za svaki dobivao 40.000 eura

U ponedjeljak je u Dubrovniku uhićena još jedna osoba koja se dovodi u vezu s preprodajom kokaina o kojoj se pisalo krajem siječnja.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, radi se o cariniku iz Luke Ploče koji je osumnjičen da je bio dio zločinačkog udruženja, uz još četiri osobe za koje je utvrđena osnovana sumnja da su stavili u promet najmanje 146 kilograma kokaina od čega su stekli imovinsku korist od najmanje 32 milijuna kuna (oko 8,29 milijuna KM), koju su međusobno podijelili.

Podsjetimo, organizator zločinačkog udruženja je bio 59-godišnjak koji je financirao i razradio detalje transporta kokaina teretnim brodovima u Luku Ploče odakle je dalje organizirao njegovu daljnju distribuciju po Hrvatskoj i Italiji.

Peta osoba, spomenuti carinik, uhićena je u ponedjeljak na području Metkovića, a sumnjiči se kako je cijeloj priči pridonijela tako što je bez ikakvog pregledavanja propuštala kontejnere s bananama u kojima se nalazila droga.

Prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, navodno je za svaki kontejner koji bi propustio, a u kojima bi se nalazilo 100 kilograma kokaina, dobio 40 tisuća eura.

Živio je na visokoj nozi, a navodno je kupio najmanje jedan stan u Zagrebu te luksuzni Volvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Još jedna žrtva krvavog pira u Bužimu: U bolnici preminuo i ranjeni muškarac

Tražite posao? Elektroprivreda HZ HB raspisala javne oglase za prijam radnika i vježbenika