Četvrtak, 26 svibnja, 2022

UDVDR HVO HB Busovača: Na današnji dan 1993. počeo opći napad na Busovaču

Pročitajte i ovo

Koordinacija braniteljskih udruga općine Busovača danas se prisjetila ubijenih i stradalih tijekom općeg napada na hrvatski narod u općini Busovača. Objavu s njihove službene stranice prenosimo u cijelosti:

“Na današnji dan 25. siječnja 1993. godine postrojbe tzv. Armije BiH izvršile su opći napad na hrvatski narod u općini Busovača.

Prije općeg napada prethodili su događaji koje treba posebno istaknuti.

Zaustavljanje bojovnika HVO-a i oduzimanje naoružanja, postavljanje punkta na prometnici Busovača – Kiseljak u mjestu Kaćuni. Kontrola i nedozvoljavanje prolaza kroz punkt. Posebno vrijedi istaknuti događaj koji se dogodio 24. siječnja 1993. godine kada je ubijen vojni policajac Ivica Petrović i još jedna osobe hrvatske nacionalnosti iz Kiseljaka, te zarobljavanje 13 pripadnika interventnog voda IDG u rejonu Pridolci i pri povratku iz Sebešića. Hladnokrvnim ubojstvom ispred kuće Ante Stapića u mjestu Javor, napadom na seosku patrolu u mjestu Prosije i podmuklim ubojstvom Franje Batinića i Marinka Puljića. Ubojstvom trojice pripadnika PPN. Ludvig Pavlović u rejonu Pridolci. Što je pretpostaviti da ovi događaji kao i drugi događaji,incidenti na prostorima Općine Busovača su planirani kao i povod za planiranu agresiju na prostor Općine Busovača, kao i na sve hrvatske prostore središnje Bosne.

Koordinacija braniteljskih udruga Općine Busovača i ove godine se prisjetila tih tužnih i tragičnih događanja svih poginulih,nestalih i umrlih branitelja Busovače i Središnje Bosne. Vječna im slava i hvala!”, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici.

Sutra obilježavanje obljetnice zločina u Dusini, iz Busovače planirana memorijalna hodnja

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Maturanti pozirali s ustaškim pozdravom, profesorica ponosno objavila sliku

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom brodu, na svom je Facebook profilu objavila fotografiju maturanata te škole...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo