Ubijeni vojnici pokopani uz vojne počasti

General-major Mirko Tepšić rekao je nakon sahrane da su u strašnom terorističkom činu, koji je bio uperen protiv Oružanih snaga, stradala dva vojnika koji su svoj poziv radili pošteno i profesionalno.

Vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Armin Salkić, koji je ubijen u terorističkom napadu u srijedu navečer u sarajevskom naselju Rajlovac ukopan je jučer uz vojne počasti na mezarju u mjestu Preočica u općini Vitez.

Pokop je predvodio vojni muftija Hadis ef. Pašalić, koji je kazao da cijela BiH danas tuguje zbog ovog gubitka. Pašalić je istaknuo da terorizam ne poznaje vjeru i naciju te je pozvao sve u BiH da ostanu dostojanstveni i odlučni da ga zaustave. Kazao je i da su Ministarstvo obrane i Oružane snage primjer jedinstvene BiH, naglasivši da su Oružane snage spremne suprotstaviti se svima koji ugroze cjelovitost, multikulturalnost i život u BiH.

Vojni muftija je pozvao sve da ne zaborave obitelj Armina Salkića. Sahrani su prisustvovali su članovi obitelji, brojni prijatelji i stanovnici središnje Bosne te predstavnici Ministarstva obrane, među kojima je bio i zamjenik ministrice obrane Emir Suljagić.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić sahranjen je jučer na gradskom groblju u rodnom Nevesinju uz najviše vojne počasti.

U ime obitelji Radić od tragično nastradalog Nedeljka oprostila se njegova sestra Daliborka Kašiković koja je istaknula da je teško naći prave riječi kojima bi iskazala tugu i bol za jedinim bratom. Ona je rekla kako je nemoguće prihvatiti istinu da je dvogodišnja Nedeljkova kćerka ostala bez oca, majka bez sina, a cijela obitelj bez velikog oslonca.

Daliborka Kašiković izrazila je sućut i obitelji drugog nastradalog vojnika Armina Salkića i zahvalila svima za dostojanstven ispraćaj njenog brata.

Zamjenik načelnika Operativnog štaba za operacije Oružanih snaga BiH general-major Mirko Tepšić rekao je novinarima nakon sahrane da su u strašnom terorističkom činu, koji je bio uperen protiv Oružanih snaga, stradala dva vojnika koji su svoj poziv radili pošteno i profesionalno.

“Zajedno sa svim drugim pripadnicima Oružanih snaga bili su okrenuti miru, izgradnji ove zemlje i, kada je potrebno, obrani njenih građana”, rekao je Tepšić. Dodao je da je smrt vojnika najveći gubitak za obitelj, ali i da je to veliki gubitak za Oružane snage koje će se truditi da u budućnosti budu podrška njihovim obiteljima.

Sahrani Nedeljka Radića, osim obitelji i velikog broja građana Nevesinja i Hercegovine, prisustvovali su zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić, zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pripadnici Oružanih snaga i muftija mostarski Salem Dedović.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Rajlovac u srijedu oko 19.40 sati Enes Omeragić (1981.) ubio je dva pripadnika Oružanih snaga BiH, a Tužiteljstvo BiH je to djelo okvalificiralo kao terorizam.

Vojnik Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić, koji je u srijedu ubijen u terorističkom napadu u sarajevskom naselju Rajlovac, danas je uz vojne počasti sahranjen na gradskom pravoslavnom groblju u rodnom Nevesinju. (D. Marić - Anadolu Agency)
Vojnik Oružanih snaga BiH Nedeljko Radić, koji je u srijedu ubijen u terorističkom napadu u sarajevskom naselju Rajlovac, jučer je uz vojne počasti sahranjen na gradskom pravoslavnom groblju u rodnom Nevesinju. (D. Marić – Anadolu Agency)

Dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Policija

Uhićen muškarac koji je hodao s puškom kroz centar Sarajeva

Grahijada Babanovac Vlašić

„Grahijada 2015“ Babanovac – Vlašić